Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Whisky Lagavulin 16 YO 0,7l
Whisky Lagavulin 16 YO 0,7l
479,00 zł 359,00 zł
szt.
Wino Śliwkowe Choya Silver Umeshu  Japonia 0,5l
Wino Śliwkowe Choya Silver Umeshu Japonia 0,5l
31,00 zł 19,00 zł
szt.
Likier Wedel Czekoladowy 0,5l w tubie
Likier Wedel Czekoladowy 0,5l w tubie
71,00 zł 51,90 zł
szt.
Whisky Ardbeg 10 YO 0,7l
Whisky Ardbeg 10 YO 0,7l
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Syrop  DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
Syrop DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
49,90 zł 43,87 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 18 YO Gold Signature 0,7l
Whisky Chivas Regal 18 YO Gold Signature 0,7l
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Syrop CYTRYNA Glasco Lemon Monin 700ml
Syrop CYTRYNA Glasco Lemon Monin 700ml
49,90 zł 37,74 zł
szt.
Likier Tia Maria Cold Brew 20% 0,7l
Likier Tia Maria Cold Brew 20% 0,7l
99,00 zł 79,90 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Arran 14 YO 0,7l Whisky Arran 14 YO 0,7l
Cena:

313,00 zł

zobacz więcej
Whisky The Arran 18 YO 0,7l Whisky The Arran 18 YO 0,7l
Cena:

515,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium