Cena
-
od
do
Produkcja japońskiej whisky single malt odbywa się zgodnie z tradycyjnymi recepturami produkcji szkockiej whisky. Single malty z kraju Kwitnącej Wiśni powstają w jednej konkretnej destylarni, a do ich wytwarzania można użyć wyłącznie wody, jęczmienia i drożdży. Destylat musi następnie leżakować w dębowych beczkach przez minimum trzy lata. Często się zdarza, że Japończycy sprowadzają niezbędne substraty bezpośrednio ze Szkocji. Według The Scotch Malt Whisky Society. „Japonia zajmuje trzecie miejscu na liście największych importerów whisky single cask, single malt pochodzących z The Scotch Malt Whisky Society". Mimo tego faktu udaje się uzyskać charakterystyczny smak, który powoli jest doceniany przez koneserów na całym świecie jako klasa sama w sobie.
Whisky Akashi 6YO Red Wine Single Malt 50% 0,5l
Pojedynczy słód z gorzelni White Oak to prawdziwa okazja, biorąc pod uwagę, że większość destylatów marki trafia przede wszystkim do mieszanek.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h