Cena
-
od
do
Produkcja japońskiej whisky single malt odbywa się zgodnie z tradycyjnymi recepturami produkcji szkockiej whisky. Single malty z kraju Kwitnącej Wiśni powstają w jednej konkretnej destylarni, a do ich wytwarzania można użyć wyłącznie wody, jęczmienia i drożdży. Destylat musi następnie leżakować w dębowych beczkach przez minimum trzy lata. Często się zdarza, że Japończycy sprowadzają niezbędne substraty bezpośrednio ze Szkocji. Według The Scotch Malt Whisky Society. „Japonia zajmuje trzecie miejscu na liście największych importerów whisky single cask, single malt pochodzących z The Scotch Malt Whisky Society". Mimo tego faktu udaje się uzyskać charakterystyczny smak, który powoli jest doceniany przez koneserów na całym świecie jako klasa sama w sobie.
Whisky Kurayoshi 18YO Pure Malt 50% 0,7l
18-letnia, japońska whisky marki Kurayoshi, która została wyprodukowana z mieszanych słodów destylarni Matsui Shuzou, to niezwykłe połączenie szkockiej whisky (specjalnie przetransportowanej do kraju kwitnącej wiśni dla tego wydania) oraz miejscowych, wysokojakościowych produktów.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Kurayoshi Pure Malt 43% 0,7l
Japońska whisky Kurayoshi Pure Malt, butelkowana bez oznaczenia wieku.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Whisky Kurayoshi 12 YO Malt 43% 0,7l
W 2020 roku Kurayoshi 12 YO Malt była japońską whisky z największą liczbą tytułów oraz medali.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h