Producent
- Aberfeldy (5)
- Aberlour (13)
- Aerstone (2)
- AnCnoc (2)
- Angus Dundee (3)
- Ardbeg Distillery (16)
- Ardmore (3)
- Auchentoshan (1)
- Aultmore (2)
- Balblair (1)
- Balvenie (9)
- BenRiach (12)
- Benromach (2)
- Brackla Distillery (1)
- Braes of Glenlivet (3)
- Bruichladdich Distillery (13)
- Bunnahabhain (7)
- Caol Ila Moch (2)
- Caperdonich (6)
- Chivas Brothers (3)
- Classic Malts of Scotland (33)
- Clynelish (1)
- Cragganmore (3)
- Craigellachie (1)
- Dailuaine (1)
- Dalmore Distillery (1)
- Dalwhinnie (3)
- Dalwhinnie Destillery (1)
- Deanston (2)
- Destillery Bottling (1)
- Diageo (6)
- Douglas Laing & Co (1)
- Edradour (2)
- Edrington Group Ltd. (7)
- Fettercairn (2)
- Finlaggan (6)
- George Ballantine & Son Ltd. (3)
- Glen Deveron (5)
- Glen Grant (4)
- Glen Moray (9)
- Glen Scotia (3)
- Glen Spey (1)
- Glencadam Distillery (7)
- Glenfarclas Distillery (9)
- Glenglassaugh (4)
- Glenkinchie (2)
- Glenmorangie Distillery (36)
- Glenrothes (8)
- Gordon & Macphail (1)
- Gruppo Campari (1)
- Highland Park (9)
- Ian Macleod Distillers (24)
- Ian Macleod Distillers Ltd. (8)
- Inchgower (1)
- INNY (9)
- Isle of Arran Distillers Ltd (15)
- Jack Daniel Distillery (1)
- Kilchoman (3)
- Kilkerran (1)
- Kingsbarns Distillery (2)
- Knockando (1)
- Lagavulin (7)
- Laphroaig Distillery (8)
- loch Lomond (7)
- Longmorn (5)
- Macallan (3)
- Macduff (1)
- Mackmyra (1)
- Morrison Bowmore Distillery Ltd (31)
- Mortlach (3)
- Oban Whisky (3)
- Old Pulteney (3)
- Peat's Beast (3)
- Pircher (1)
- Pittyvaich (1)
- Raasay Distillery (1)
- Singleton (13)
- Spey River (1)
- Speyburn (1)
- Springbank (1)
- Talisker (12)
- Tamnavulin (3)
- The Cally (1)
- The GlenAllachie (1)
- The GlenDronach Distillery (10)
- The Glenlivet Distillery (26)
- The Ileach (1)
- The Macallan (1)
- Tomathin (17)
- Tomintoul (12)
- Tullibardine (7)
- Whyte and Mackay (26)
- William Grant & Sons (27)
- William Teacher & Sons Ltd. (1)
Cena
-
od
do
Whisky Deanston Virgin Oak 0,7l 46,3%
Zaskakujące połączenie dojrzałych i młodych whisky słodowych wykończone w dziewiczych beczkach zrobionych z najlepszych amerykańskich dębów.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Deanston 12YO 46,3% 0,7l
Nowa wersja 12-letniego klasyka z gorzelni Deanston, miejsca - które słynie z wielkiej troski o środowisko naturalne. Jako jedyna destylarnia w Szkocji, jest wyposażona w zaporę oraz turbinę, zapewniające jej samowystarczalność.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky The Macallan 12 YO Double Cask 0,7l
Bardzo subtelna, wyraziście owocowa whisky ze Speyside. Destylat poddano 12-letniej maturacji w beczkach po sherry Oloroso oraz w beczkach z europejskiego i amerykańskiego dębu. Mimo użycia tych ostatnich, trunek jest zdecydowanie słodki, pełen aromatu wiśni, czerwonych pomarańczy, mandarynek i miodu. Smak łagodny, bogaty i ciepły, finisz średnio-długi z niuansami czekolady mlecznej, suszonych owoców i cynamonu. Wzorowy przykład, jak wykorzystywać beczki po sherry do wyrobu whisky, wydobywając z nich to, co najlepsze.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Whisky Macallan Lumina 41,3% 0,7l w kartoniku
Kolejne wydanie, które ukazało się w ramach wyjątkowej serii Macallan Quest, dedykowanej przede wszystkim rynkowi Travel Retail. Jej celem jest ukazanie pewnego aspektu długich podróży, wykorzystując do tego najlepsze beczki marki.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Whisky Macallan Edition No.5 48,5% 0,7l
Za każdym odcieniem whisky stoi jej wyjątkowy smak, charakter i historia destylarni. Firma Macallan postanowiła oddać hołd różnorodności naturalnym
barwom, opatrując Macallan Edition No.5 specjalnie w tym celu zaprojektowaną etykietą. Postarano się, żeby wybrany kolor składał się z wielu odcieni
zaangażowania, doświadczenia oraz wiedzy, którego finalne wrażenie będzie podkreślało również samą barwę wyjątkowego trunku.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky single malt to whisky słodowa, która powstaje z tylko jednego gatunku zboża, a proces produkcji przebiega w jednej destylarni. „Single Malt Scotch Whisky” to nazwa zastrzeżona dla szkockich trunków produkowanych z jęczmienia, starzonych w miejscu produkcji w dębowych beczkach przez minimum 3 lata.