Cena
-
od
do
Produkcja japońskiej whisky single malt odbywa się zgodnie z tradycyjnymi recepturami produkcji szkockiej whisky. Single malty z kraju Kwitnącej Wiśni powstają w jednej konkretnej destylarni, a do ich wytwarzania można użyć wyłącznie wody, jęczmienia i drożdży. Destylat musi następnie leżakować w dębowych beczkach przez minimum trzy lata. Często się zdarza, że Japończycy sprowadzają niezbędne substraty bezpośrednio ze Szkocji. Według The Scotch Malt Whisky Society. „Japonia zajmuje trzecie miejscu na liście największych importerów whisky single cask, single malt pochodzących z The Scotch Malt Whisky Society". Mimo tego faktu udaje się uzyskać charakterystyczny smak, który powoli jest doceniany przez koneserów na całym świecie jako klasa sama w sobie.
Whisky Togouchi Single Malt Sakurao Distillery 43% 0,7 l
Whisky Togouchi Single Malt Sakuaro Distillery to doskonalej jakości japońska whisky, która kusi aromatami wanilii, brązowego cukru i świeżych owoców.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h