Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
299,00 zł 249,00 zł
szt.
Szampan Veuve Clicquot Brut 0,75l w kartoniku
Szampan Veuve Clicquot Brut 0,75l w kartoniku
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Herbata wielkanocna 100g
Herbata wielkanocna 100g
34,90 zł 29,90 zł
szt.
Whisky Royal Lochnagar 12YO 0,7l
Whisky Royal Lochnagar 12YO 0,7l
249,00 zł 219,00 zł
szt.
Wódka Dębowa 2l w beczce
Wódka Dębowa 2l w beczce
549,00 zł 479,00 zł
szt.
Szampan Dom Perignon Vintage 2013 0,75l w kartoniku
Szampan Dom Perignon Vintage 2013 0,75l w kartoniku
1 379,00 zł 999,00 zł
szt.
Rum Eminente Reserva 7 YO 0,7l
Rum Eminente Reserva 7 YO 0,7l
249,90 zł 229,90 zł
szt.

Sake

Sake Daiginjo Akashi-Tai Daiginjo Genshu 17% 0,72l

Sake Daiginjo Akashi-Tai Daiginjo Genshu 17% 0,72l
Sake Daiginjo Akashi-Tai Daiginjo Genshu 17% 0,72l

Subtelnie wytrawne w smaku sake, którego marka Akashi opisuje jako - najbardziej kultowe sake w portfolio.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 24h

Cena:

257,00 zł

szt.

Sake Junmai Daiginjo Akashi-Tai 17% 0,72l

Sake Junmai Daiginjo Akashi-Tai 17% 0,72l
Sake Junmai Daiginjo Akashi-Tai 17% 0,72l

Cieszące się dużym szacunkiem sake, za którym opowiada się długowieczna tradycja rzemieślnicza oraz wysokojakościowe składniki.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 48h

Cena:

255,90 zł

szt.

Czym Jest Sake?

Sake, często nazywane japońskim winem ryżowym, to alkoholowy napój fermentacyjny wytwarzany głównie z polerowanego ryżu. Jest to tradycyjny napój Japonii, o bogatej historii i ważnym miejscu w kulturze kraju.

Dlaczego Sake Jest Tak Szanowane?

Sake jest cenione za delikatność i różnorodność smaków, które mogą sięgać od słodkich i owocowych do wytrawnych i ziemistych, zależnie od stopnia polerowania ryżu, szczepu drożdży i technik produkcji.

Jak Powstaje Sake? 

Proces produkcji sake zaczyna się od specjalnego ryżu, który jest polerowany, aby usunąć zewnętrzne warstwy. Następnie ryż jest fermentowany z użyciem szczepu drożdży i kōji, co nadaje sake charakterystyczny smak.

Jak Degustować Sake?

Sake można podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone, w zależności od rodzaju i preferencji. Warto eksperymentować z różnymi temperaturami serwowania, aby odkryć pełnię smaku sake.

Jak Wybrać Sake?

Dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z sake, dobre będą łagodne i słodkie warianty, takie jak Junmai czy Ginjo. Miłośnicy bardziej wytrawnych i skomplikowanych smaków powinni spróbować Daiginjo. Wybierając sake, warto zwrócić uwagę na informacje na etykiecie dotyczące stopnia polerowania ryżu i stylu sake, co może znacząco wpłynąć na doświadczenie degustacyjne.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium