

Producent
-
1423 (2)
-
Ableforth's (3)
-
Albert Michler Distillery (2)
-
Amarula (1)
-
Amrut (1)
-
Angostura (3)
-
Appleton Estate (2)
-
Arcane (2)
-
Bacardi (28)
-
Barbancourt (2)
-
Barcelo (1)
-
Bayou Rum (4)
-
Black Tot (1)
-
Bodegas de America S.A. (1)
-
Botran (6)
-
Brugal (4)
-
Bumbu Rum Company (1)
-
Bush Rum (2)
-
Captain Morgan (12)
-
Clement (5)
-
Cooymans International (1)
-
Demerara (6)
-
Destileria Carúpano (3)
-
Dictador (21)
-
Diplomatico (6)
-
Don Papa (5)
-
Doorly's Rum (3)
-
Dugas (1)
-
El Ron Prohibido (1)
-
Eminente (1)
-
Flor de Cana (7)
-
Foursquare Rum Distillery (3)
-
Goslings (3)
-
Gruppo Campari (1)
-
Havana Club (10)
-
Industrias Licoreras de Guatemala (10)
-
INNY (24)
-
Jamaica Cove (1)
-
Kasama (1)
-
Litchquor Mauritius (6)
-
Longueteau (4)
-
Matusalem (5)
-
Mezan Rum (7)
-
Motorhead Beverages (1)
-
Mount Gay (6)
-
Navy Island Jamaica (2)
-
ODB BEVERAGES (1)
-
Old Monk (2)
-
Old Pascas (1)
-
Oliver (5)
-
Pirate's Grog (4)
-
Plantation Rum (27)
-
Puerto de Indias (1)
-
Relicario (3)
-
Ron Centenario (1)
-
Ron de Jeremy (1)
-
Ron Mulata (1)
-
Rum Malecon (7)
-
Sadler's (1)
-
SangSom Company (1)
-
Santa Teresa (3)
-
Sodiko (2)
-
Stroh (2)
-
The Kraken (1)
-
Toorank Distilleries (1)
-
Vanua Rum (1)
-
Varela Hermanos S.A. (2)
Cena
-
od
do
Rum Amrut Two Indies 42,8% 0,7l

Kolejna propozycja od indyjskiej marki Amrut, tym razem oferującej oryginalny rum, czyli produkt, który szczególnie powinien zainteresować wszystkich poszukujących nietypowych smaków z różnych stron świata.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Rum Santa Teresa 1976 Solera Wenezuela 40% 0,7l w tubie

Rum, który został wydany w celu upamiętnienia 200 lat istnienia marki.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Rum Santa Teresa Claro Wenezuela 40% 0,7l

Claro jest mieszanką starannie wyselekcjonowanych destylatów ultra premium, dojrzewających w białym amerykańskim dębie przez średni okres trzech lat.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Rum Santa Teresa Gran Reserva Wenezuela 40% 0,7l

Mieszanka wenezuelskich destylatów doskonałej jakości, które poddaje są procesowi starzenia przez okres do 5 lat w dębowych selektywnie wybieranych beczkach.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Rum jest napojem spirytusowym, destylowanym ze sfermentowanych produktów rafinacji trzciny cukrowej. Jako surowców używa się zatem melasy, syropu cukrowego lub soku z trzciny cukrowej. Główne ośrodki jego produkcji położone są na wyspach Morza Karaibskiego, ponieważ to w tamtejszych europejskich koloniach uprawiano od XVII wieku trzcinę cukrową i tam też właśnie rum zaczął być produkowany na skalę przemysłową. Występuje w trzech stylach: angielskim, hiszpańskim i francuskim, a ich szczegółowe sposoby produkcji i właściwości łatwo zmapować właśnie na podstawie historycznego podziału regionów między trzy wspomniane nacje nowożytnych kolonizatorów. Zawartość alkoholu w rumie mieści się w przedziale od 37,5% do 95% jego objętości. Zgodnie z prawem nie wolno go wzmacniać innym alkoholem ani aromatyzować, jednak dopuszczalne jest barwienie karmelem i dosładzanie w celu osiągnięcia pożądanych właściwości organoleptycznych. Na etykiecie, oprócz zawartości alkoholu i miejsca pochodzenia, można znaleźć także określenia takie jak traditionnel zamiennie z tradicional. Gwarantują one, że cały proces produkcji opiera się na surowcach pochodzących z lokalnych dla miejsca pochodzenia upraw, zawartość alkoholu nie przekracza 90% objętości, rum nie został sztucznie dosłodzony, zaś minimalna zawartość substancji lotnych, odpowiedzialnych za aromat i smak jest określona prawnie. Dodatkowe określenie rolniczy (od francuskiego słowa agricole) także zapewnia o spełnieniu wszystkich powyższych wymogów i jest stosowane wobec rumu z francuskich departamentów zamorskich, wyprodukowanych wyłącznie na bazie soku z trzciny cukrowej.
