

Producent
-
1423 (2)
-
Ableforth's (2)
-
Albert Michler Distillery (2)
-
Amrut (1)
-
Angostura (3)
-
Appleton Estate (1)
-
Arcane (1)
-
Bacardi (23)
-
Barbancourt (2)
-
Bayou Rum (3)
-
Black Tot (1)
-
Botran (6)
-
Brugal (3)
-
Bush Rum (2)
-
Captain Morgan (9)
-
Clement (6)
-
Demerara (5)
-
Dictador (10)
-
Diplomatico (7)
-
Don Papa (4)
-
Doorly's Rum (3)
-
Dugas (1)
-
Eminente (1)
-
Flor de Cana (7)
-
Foursquare Rum Distillery (2)
-
Goslings (3)
-
Havana Club (10)
-
Industrias Licoreras de Guatemala (10)
-
INNY (22)
-
Kasama (1)
-
Litchquor Mauritius (6)
-
Longueteau (1)
-
Matusalem (4)
-
Mezan Rum (7)
-
Motorhead Beverages (1)
-
Mount Gay (5)
-
Navy Island Jamaica (1)
-
Old Monk (4)
-
Old Pascas (1)
-
Oliver (4)
-
Pirate's Grog (4)
-
Plantation Rum (22)
-
Relicario (3)
-
Ron Centenario (2)
-
Ron de Jeremy (1)
-
Ron Mulata (1)
-
Rum Malecon (7)
-
Sadler's (1)
-
Santa Teresa (3)
-
Sodiko (2)
-
Stroh (1)
-
The Kraken (2)
-
Toorank Distilleries (1)
-
Vanua Rum (1)
Cena
-
od
do
Rum La Maison Du Rhum Batch 3 Salvador 40% 0,7l w puszce

Trunek należący do serii doskonałych rumów z kraju graniczącego z Pacyfikiem w Ameryce Środkowej.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Rum Rammstein 40% 0,7l Gujana, Jamajka, Trynidad i Tobago

Coraz popularniejszy nurt wymaga, żeby kultowe kapele sygnowały swoją nazwą wybrany przez siebie trunek. Zazwyczaj mają oni równie dobry gust do alkoholi, co do muzyki, dlatego takie wydania są nie tylko gratką dla kolekcjonerów czy fanów zespołu, ale również prawdziwym rarytasem wśród miłośników danego rodzaju nektaru.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Rum S.B.S Barbados 2008 55% 0,7l w kartoniku

Single Barrel Selection - barbadoski rum z pojedynczej beczki, oferowany przez duńską markę 1423.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Rum jest napojem spirytusowym, destylowanym ze sfermentowanych produktów rafinacji trzciny cukrowej. Jako surowców używa się zatem melasy, syropu cukrowego lub soku z trzciny cukrowej. Główne ośrodki jego produkcji położone są na wyspach Morza Karaibskiego, ponieważ to w tamtejszych europejskich koloniach uprawiano od XVII wieku trzcinę cukrową i tam też właśnie rum zaczął być produkowany na skalę przemysłową. Występuje w trzech stylach: angielskim, hiszpańskim i francuskim, a ich szczegółowe sposoby produkcji i właściwości łatwo zmapować właśnie na podstawie historycznego podziału regionów między trzy wspomniane nacje nowożytnych kolonizatorów. Zawartość alkoholu w rumie mieści się w przedziale od 37,5% do 95% jego objętości. Zgodnie z prawem nie wolno go wzmacniać innym alkoholem ani aromatyzować, jednak dopuszczalne jest barwienie karmelem i dosładzanie w celu osiągnięcia pożądanych właściwości organoleptycznych. Na etykiecie, oprócz zawartości alkoholu i miejsca pochodzenia, można znaleźć także określenia takie jak traditionnel zamiennie z tradicional. Gwarantują one, że cały proces produkcji opiera się na surowcach pochodzących z lokalnych dla miejsca pochodzenia upraw, zawartość alkoholu nie przekracza 90% objętości, rum nie został sztucznie dosłodzony, zaś minimalna zawartość substancji lotnych, odpowiedzialnych za aromat i smak jest określona prawnie. Dodatkowe określenie rolniczy (od francuskiego słowa agricole) także zapewnia o spełnieniu wszystkich powyższych wymogów i jest stosowane wobec rumu z francuskich departamentów zamorskich, wyprodukowanych wyłącznie na bazie soku z trzciny cukrowej.
