

Producent
-
1423 (2)
-
Ableforth's (3)
-
Albert Michler Distillery (2)
-
Amrut (1)
-
Angostura (3)
-
Appleton Estate (2)
-
Arcane (2)
-
Bacardi (30)
-
Barbancourt (2)
-
Bayou Rum (3)
-
Black Tot (1)
-
Botran (6)
-
Brugal (4)
-
Bush Rum (2)
-
Captain Morgan (13)
-
Clement (6)
-
Cooymans International (1)
-
Demerara (6)
-
Dictador (20)
-
Diplomatico (8)
-
Don Papa (5)
-
Doorly's Rum (3)
-
Dugas (1)
-
El Ron Prohibido (1)
-
Eminente (1)
-
Flor de Cana (7)
-
Foursquare Rum Distillery (3)
-
Goslings (3)
-
Gruppo Campari (1)
-
Havana Club (10)
-
Industrias Licoreras de Guatemala (10)
-
INNY (26)
-
Jamaica Cove (1)
-
Kasama (1)
-
Litchquor Mauritius (6)
-
Longueteau (4)
-
Matusalem (5)
-
Mezan Rum (7)
-
Motorhead Beverages (1)
-
Mount Gay (6)
-
Navy Island Jamaica (2)
-
Old Monk (4)
-
Old Pascas (1)
-
Oliver (5)
-
Pirate's Grog (4)
-
Plantation Rum (27)
-
Puerto de Indias (1)
-
Relicario (3)
-
Ron Centenario (2)
-
Ron de Jeremy (1)
-
Ron Mulata (1)
-
Rum Malecon (7)
-
Sadler's (1)
-
SangSom Company (1)
-
Santa Teresa (3)
-
Sodiko (2)
-
Stroh (2)
-
The Kraken (2)
-
Toorank Distilleries (1)
-
Vanua Rum (1)
Cena
-
od
do
Rum Jamaica Cove Black Ginger 40% 0.7l

Bardzo ciekawa propozycja rumu, którego rodowód sięga słonecznej Jamajki. Został wydany w 2017 roku i od tego czasu cieszy się dużym zainteresowaniem miłośników tego trunku.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Rum La Maison Du Rhum Batch 3 Salvador 40% 0,7l w puszce

Trunek należący do serii doskonałych rumów z kraju graniczącego z Pacyfikiem w Ameryce Środkowej.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum Mount Gay 1703 Master Select Barbados 43% 0,7l w etui

Wydanie premium barbadoskiego rumu od marki Mount Gay, który ukazał się na rynku w 2017 roku.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum Mount Gay Black Barrel 43% 0,7l

Wyjątkowe wydanie od Mount Gay! Kompozycja destylatów finiszowana w mocno zwęglonych używanych beczkach po bourbonie (stąd nazwa Black Barrel).
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum Mount Gay Eclipse 0,7l Barbados

Bardzo złożony i intensywny aromat to cechy wiodące tego rumu. Dominują zapachy kwiatowe i pikantne, oraz owocowe: moreli, banana, suszonej śliwki. Natomiast subtelne nuty wanilii i wędzony charakter dębu, są wykończeniem tego bogactwa prosto z Karaibów.
Smak to właściwie potwierdzenie aromatów odczuwanych przy wąchaniu tego trunku, tak przyjemnie zaskakujących. Jest to lekki, podwójnie destylowany rum, bez dodatkowych „uszlachetniaczy”, świetny do drinków, potraw, idealny na upały, jedyny na przedpołudniowe party.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum Mount Gay Silver Barbados 0,7l

Mount Gay Silver jest czysty i aromatyczny, oferuje zrównoważony, łagodny smak oraz harmonię cukru trzcinowego, syropu i bananów, przełamaną nutami mięty i cytrusów. Wykończenie miękkie i orzeźwiające; dość długo utrzymujący się smak.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Rum Mount Gay XO 43% 0,7l Barbados

Wybitnie dojrzały rum z najstarszej zarejestrowanej gorzelni, która po przeszło 300 latach działalności wciąż pozostaje czynna. Cechuje się przede wszystkim obłędnym aromatem (m.in. rodzynki, suszone śliwki, porzeczki, owoce tropikalne, przyprawy korzenne, skóra, dąb...) i fenomenalną harmonią. Powstaje pod okiem Allena Smitha, mistrza gorzelniczego z ponad 20-letnim doświadczeniem, przez połączenie destylatów dojrzewających od 8 do 15 lat.
Serwować bez dodatków, z odrobiną wody lub na kostkach lodu.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum Mount Gay XO Barbados 0,7l

Mount Gay Extra Old, to rum wielokrotnie nagradzany na wielu konkursach. W 2005 roku otrzymał 90 pkt. od Magazynu Wine Enthusiast. Składający się z mieszanek nawet 17 letnich destylatów, oferuje bardzo złożone aromaty przypraw i brązowego cukru. W smaku gładki, ale rozgrzewający swą piracką mocą (43% alkoholu).
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum jest napojem spirytusowym, destylowanym ze sfermentowanych produktów rafinacji trzciny cukrowej. Jako surowców używa się zatem melasy, syropu cukrowego lub soku z trzciny cukrowej. Główne ośrodki jego produkcji położone są na wyspach Morza Karaibskiego, ponieważ to w tamtejszych europejskich koloniach uprawiano od XVII wieku trzcinę cukrową i tam też właśnie rum zaczął być produkowany na skalę przemysłową. Występuje w trzech stylach: angielskim, hiszpańskim i francuskim, a ich szczegółowe sposoby produkcji i właściwości łatwo zmapować właśnie na podstawie historycznego podziału regionów między trzy wspomniane nacje nowożytnych kolonizatorów. Zawartość alkoholu w rumie mieści się w przedziale od 37,5% do 95% jego objętości. Zgodnie z prawem nie wolno go wzmacniać innym alkoholem ani aromatyzować, jednak dopuszczalne jest barwienie karmelem i dosładzanie w celu osiągnięcia pożądanych właściwości organoleptycznych. Na etykiecie, oprócz zawartości alkoholu i miejsca pochodzenia, można znaleźć także określenia takie jak traditionnel zamiennie z tradicional. Gwarantują one, że cały proces produkcji opiera się na surowcach pochodzących z lokalnych dla miejsca pochodzenia upraw, zawartość alkoholu nie przekracza 90% objętości, rum nie został sztucznie dosłodzony, zaś minimalna zawartość substancji lotnych, odpowiedzialnych za aromat i smak jest określona prawnie. Dodatkowe określenie rolniczy (od francuskiego słowa agricole) także zapewnia o spełnieniu wszystkich powyższych wymogów i jest stosowane wobec rumu z francuskich departamentów zamorskich, wyprodukowanych wyłącznie na bazie soku z trzciny cukrowej.
