

Producent
-
1423 (2)
-
Ableforth's (2)
-
Albert Michler Distillery (2)
-
Amrut (1)
-
Angostura (3)
-
Appleton Estate (1)
-
Arcane (1)
-
Bacardi (23)
-
Barbancourt (2)
-
Bayou Rum (3)
-
Black Tot (1)
-
Botran (6)
-
Brugal (3)
-
Bush Rum (2)
-
Captain Morgan (9)
-
Clement (6)
-
Demerara (5)
-
Dictador (10)
-
Diplomatico (7)
-
Don Papa (4)
-
Doorly's Rum (3)
-
Dugas (1)
-
Eminente (1)
-
Flor de Cana (7)
-
Foursquare Rum Distillery (2)
-
Goslings (3)
-
Havana Club (10)
-
Industrias Licoreras de Guatemala (10)
-
INNY (22)
-
Kasama (1)
-
Litchquor Mauritius (6)
-
Longueteau (1)
-
Matusalem (4)
-
Mezan Rum (7)
-
Motorhead Beverages (1)
-
Mount Gay (5)
-
Navy Island Jamaica (1)
-
Old Monk (4)
-
Old Pascas (1)
-
Oliver (4)
-
Pirate's Grog (4)
-
Plantation Rum (22)
-
Relicario (3)
-
Ron Centenario (2)
-
Ron de Jeremy (1)
-
Ron Mulata (1)
-
Rum Malecon (7)
-
Sadler's (1)
-
Santa Teresa (3)
-
Sodiko (2)
-
Stroh (1)
-
The Kraken (2)
-
Toorank Distilleries (1)
-
Vanua Rum (1)
Cena
-
od
do
Rum Flor de Cana 15 YO Eco 40% 0,7l

15-letni rum Ultra Premium, produkowany w zrównoważony sposób, zgodnie z certyfikatami Carbon Neutral oraz Fair Trade.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Rum Flor de Caña 25 YO Volcano 0,7l

Jeden z najwyżej cenionych na świecie rumów klasy ultra-premium, produkowany z trzciny cukrowej uprawianej tylko i wyłącznie wokół miejscowości Chichigalpa w zachodniej Nikaragui. Niesłychanie subtelny trunek o jedwabistej konsystencji i nieprawdopodobnej złożoności, o bukiecie pełnym aromatów wanilii, migdałów, owoców cytrusowych i suszonych oraz miodu. Wspaniały w towarzystwie cygara - koniecznie z Nikaragui.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Rum Flor de Cana 7 YO 90 proof Nikaragua 0,7l

Rum z Nikaragui dojrzewający w wysokiej jakości beczkach po bourbonie, zapieczętowanych liśćmi babki lancetowatej dla naturalnego smaku oraz lepszej ochrony.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Rum Flor de Caña Centenario 12 YO 1l

12-letni Centenario to przedstawiciel bardziej dojrzałych rumów z destylarni Flor de Cana - linii wyróżnionej mianem Centenario.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Rum Flor De Caña Centenario 12 YO Nikaragua 40% 0,7l

12-letni Centenario to przedstawiciel bardziej „dojrzałych” rumów z destylarni Flor de Cana – linii wyróżnionej mianem Centenario.
Bogata kompozycja urzeka od samego początku. Nos pełen jest przypraw, słodkości i orzechów, zaś lekka faktura rumu pięknie uwalnia aromat przy wstrząśnięciu. W smaku Centenario przeobraża się w słodką kompozycję nugatu, karmelu i przypraw korzennych, z delikatnymi aromatami pomarańczy oraz dębu. Finisz zdecydowanie dębowy, z nutami przypraw i karmelu. Jest to raczej delikatny, słodki rum, idealny do picia z kilkoma kostkami lodu, wodą sodową czy też bez dodatków.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Rum Flor de Caña Centenario 18 Legacy 40% YO 1l w kartoniku

Edycja specjalna 18-letniego rumu Legacy Edition, honorująca artystów i poetów z całego świata. Za projekt kartonika odpowiada nikaraguański artysta Augusto Silva.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Rum Flor de Caña Centenario 18 YO 0,7l

Jeden z najwyżej cenionych na świecie rumów klasy premium, produkowany z trzciny cukrowej uprawianej tylko i wyłącznie wokół miejscowości Chichigalpa w zachodniej Nikaragui. Starzony 18 lat w niewielkich beczkach z jasnego dębu.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Rum La Maison Du Rhum Batch 3 Salvador 40% 0,7l w puszce

Trunek należący do serii doskonałych rumów z kraju graniczącego z Pacyfikiem w Ameryce Środkowej.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Rum jest napojem spirytusowym, destylowanym ze sfermentowanych produktów rafinacji trzciny cukrowej. Jako surowców używa się zatem melasy, syropu cukrowego lub soku z trzciny cukrowej. Główne ośrodki jego produkcji położone są na wyspach Morza Karaibskiego, ponieważ to w tamtejszych europejskich koloniach uprawiano od XVII wieku trzcinę cukrową i tam też właśnie rum zaczął być produkowany na skalę przemysłową. Występuje w trzech stylach: angielskim, hiszpańskim i francuskim, a ich szczegółowe sposoby produkcji i właściwości łatwo zmapować właśnie na podstawie historycznego podziału regionów między trzy wspomniane nacje nowożytnych kolonizatorów. Zawartość alkoholu w rumie mieści się w przedziale od 37,5% do 95% jego objętości. Zgodnie z prawem nie wolno go wzmacniać innym alkoholem ani aromatyzować, jednak dopuszczalne jest barwienie karmelem i dosładzanie w celu osiągnięcia pożądanych właściwości organoleptycznych. Na etykiecie, oprócz zawartości alkoholu i miejsca pochodzenia, można znaleźć także określenia takie jak traditionnel zamiennie z tradicional. Gwarantują one, że cały proces produkcji opiera się na surowcach pochodzących z lokalnych dla miejsca pochodzenia upraw, zawartość alkoholu nie przekracza 90% objętości, rum nie został sztucznie dosłodzony, zaś minimalna zawartość substancji lotnych, odpowiedzialnych za aromat i smak jest określona prawnie. Dodatkowe określenie rolniczy (od francuskiego słowa agricole) także zapewnia o spełnieniu wszystkich powyższych wymogów i jest stosowane wobec rumu z francuskich departamentów zamorskich, wyprodukowanych wyłącznie na bazie soku z trzciny cukrowej.
