

Producent
-
1423 (2)
-
Ableforth's (3)
-
Albert Michler Distillery (2)
-
Amrut (1)
-
Angostura (3)
-
Appleton Estate (2)
-
Arcane (2)
-
Bacardi (30)
-
Barbancourt (2)
-
Bayou Rum (3)
-
Black Tot (1)
-
Botran (6)
-
Brugal (4)
-
Bush Rum (2)
-
Captain Morgan (13)
-
Clement (6)
-
Cooymans International (1)
-
Demerara (6)
-
Dictador (20)
-
Diplomatico (8)
-
Don Papa (5)
-
Doorly's Rum (3)
-
Dugas (1)
-
El Ron Prohibido (1)
-
Eminente (1)
-
Flor de Cana (7)
-
Foursquare Rum Distillery (3)
-
Goslings (3)
-
Gruppo Campari (1)
-
Havana Club (10)
-
Industrias Licoreras de Guatemala (9)
-
INNY (26)
-
Jamaica Cove (1)
-
Kasama (1)
-
Litchquor Mauritius (6)
-
Longueteau (4)
-
Matusalem (5)
-
Mezan Rum (7)
-
Motorhead Beverages (1)
-
Mount Gay (6)
-
Navy Island Jamaica (2)
-
Old Monk (4)
-
Old Pascas (1)
-
Oliver (5)
-
Pirate's Grog (4)
-
Plantation Rum (27)
-
Puerto de Indias (1)
-
Relicario (3)
-
Ron Centenario (2)
-
Ron de Jeremy (1)
-
Ron Mulata (1)
-
Rum Malecon (7)
-
Sadler's (1)
-
SangSom Company (1)
-
Santa Teresa (3)
-
Sodiko (2)
-
Stroh (2)
-
The Kraken (2)
-
Toorank Distilleries (1)
-
Vanua Rum (1)
Cena
-
od
do
Rum Clement Agricole Blanc Premiere Canne 40% 0,7l

Unikalny, biały rum, który wytwarzany jest ze świeżo tłoczonego soku z trzciny cukrowej, zamiast tradycyjnie stosowanej melasy.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum Clement Ambre 0,7l Martynika

Rum Clement pochodzący z wyspy Martyniki ( zachodnie Indie ) znany jest na świecie ze swego wyjątkowego smaku.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum Clement Blanco Agricole 0,7l Martynika

Rum Clement pochodzący z wyspy Martyniki ( zachodnie Indie ) znany jest na świecie ze swego wyjątkowego smaku. Nazwa „ agricoles” oznacza , że produkowany jest on nie z melasy jak większość znanych przemysłowych rumów, ale z czystego soku z trzciny cukrowej.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum Clement Colonne Creole 40,7% 0,7l Martynika

Starzony rum z Martyniki, oferujący bogaty profil aromatów- od świeżych owoców, poprzez suszone morele, nuty warzywne, zielone, drzewne, zaskakujący lekko dymnym, przypominającym whisky, finiszem. Powstaje na bazie rumów dojrzewających przez okres 3 do 10 lat w beczkach po burbonie.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum Clement Cuvee Homere 44% 0,7l Martynika

Rum Clément powstaje w domaine de l'Acajou - posiadłości obejmującej 160 hektarów i dysponującej własną gorzelnią. Posiadłość kupił w 1887 roku Homère Clément, francuski przedsiębiorca, który marzył o produkcji tego trunku. Marzenie to nie tylko udało mu się spełnić - wybudowany przez Homère'a pałacyk, znany jako Habitation Clément, szybko stał się najprawdziwszą mekką rhum agricole. Jest nią również w czasach współczesnych, odwiedzany rokrocznie przez ok. 160 tys. turystów.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum Clément Select Barrel 0,7 Martynika

Wysokiej jakości rum z Martyniki. Utrzymany w stylu rhum agricole - podstawowym surowcem używanym do jego produkcji nie jest melasa, lecz sok z trzciny cukrowej. Trunek dojrzewa w wyselekcjonowanych beczkach dębowych, jest lekki i pełen delikatności. W aromacie słodki, roślinny z akcentami wanilii i tytoniu. W smaku wyczujemy m.in. trzcinę cukrową i skórkę z cytryny, ale też cięższe nuty kakao i czekolady. Całość przypomina nieco bourbon. Przystępny, a jednak niepozbawiony złożoności, Clément Select Barrel znakomicie sprawdza się w drinkach.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum La Maison Du Rhum Batch 3 Salvador 40% 0,7l w puszce

Trunek należący do serii doskonałych rumów z kraju graniczącego z Pacyfikiem w Ameryce Środkowej.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum Matusalem 15 YO miniaturka 0,05l

Miniaturka 15-letniego rumu leżakującego w beczkach z dębów francuskich. Starzony metodą „Solera”, wielokrotnie nagradzany i wyróżniany podczas międzynarodowych konkursów.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum Matusalem 15yo 0,7l Dominikana

15-letni rum leżakujący w beczkach z dębów francuskich. Starzony metodą „Solera”. wielokrotnie nagradzany i wyróżniany podczas międzynarodowych konkursów. Założycielem destylarni w Santiago de Cuba w 1872 r. był hiszpański emigrant, który połączył sekretną rodzinną recepturę produkcji rumu z metodą selekcjonowania i leżakowania alkoholi- „solera”, otrzymując światowej klasy trunek.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum Matusalem Añejo 38% 0,7l Dominikana

Jeden z najpopularniejszych rumów kubańskich, w czasach "złotego wieku" wyspy - najbardziej pożądany. Produkowany w Santiago de Cuba od 1872 roku, współcześnie zaś na Dominikanie, gdzie gleba, warunki klimatyczne i jakość trzciny cukrowej pozwoliły - w oparciu o historyczną recepturę - odtworzyć tę niezwykłą, unikalną jakość.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum Matusalem Gran Reserva 23yo 0,7l Kuba

Rum Matusalem Gran Reserva - znany także jako cognac wśród rumów. Rum ma bogaty, złoty kolor porównywalny z innymi rumami które są starzone w najlepszych beczkach dębowych. W zapachu wyczuwalne są nuty wanilii, melasy, karmelu i śliwek. W smaku rum Matusalem Gran Reserva jest delikatny z wyczuwalnym bukietem wanilii, melasy i karmelu.
Dostępność: duża ilość
Rum Matusalem Platino 0,7l Dominikana

Założycielem destylarni w Santiago de Cuba w 1872 r. był hiszpański emigrant, który połączył sekretną rodzinną recepturę produkcji rumu z metodą selekcjonowania i leżakowania alkoholi - „solera”, otrzymując światowej klasy trunek.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Rum jest napojem spirytusowym, destylowanym ze sfermentowanych produktów rafinacji trzciny cukrowej. Jako surowców używa się zatem melasy, syropu cukrowego lub soku z trzciny cukrowej. Główne ośrodki jego produkcji położone są na wyspach Morza Karaibskiego, ponieważ to w tamtejszych europejskich koloniach uprawiano od XVII wieku trzcinę cukrową i tam też właśnie rum zaczął być produkowany na skalę przemysłową. Występuje w trzech stylach: angielskim, hiszpańskim i francuskim, a ich szczegółowe sposoby produkcji i właściwości łatwo zmapować właśnie na podstawie historycznego podziału regionów między trzy wspomniane nacje nowożytnych kolonizatorów. Zawartość alkoholu w rumie mieści się w przedziale od 37,5% do 95% jego objętości. Zgodnie z prawem nie wolno go wzmacniać innym alkoholem ani aromatyzować, jednak dopuszczalne jest barwienie karmelem i dosładzanie w celu osiągnięcia pożądanych właściwości organoleptycznych. Na etykiecie, oprócz zawartości alkoholu i miejsca pochodzenia, można znaleźć także określenia takie jak traditionnel zamiennie z tradicional. Gwarantują one, że cały proces produkcji opiera się na surowcach pochodzących z lokalnych dla miejsca pochodzenia upraw, zawartość alkoholu nie przekracza 90% objętości, rum nie został sztucznie dosłodzony, zaś minimalna zawartość substancji lotnych, odpowiedzialnych za aromat i smak jest określona prawnie. Dodatkowe określenie rolniczy (od francuskiego słowa agricole) także zapewnia o spełnieniu wszystkich powyższych wymogów i jest stosowane wobec rumu z francuskich departamentów zamorskich, wyprodukowanych wyłącznie na bazie soku z trzciny cukrowej.
