Producent
- Anselmo Mendes (1)
- Bacardi (1)
- Baileys (2)
- Bowen (2)
- Bruichladdich Distillery (1)
- Chabasse (1)
- Chambord (2)
- Chivas Brothers (1)
- Choya (1)
- Classic Malts of Scotland (3)
- Demerara (1)
- Dębowa Polska (1)
- G. E. Massenez (1)
- Gin Mare (1)
- Herdade Calada (1)
- INNY (2)
- Kressmann (1)
- Krug (1)
- Lindt (1)
- Maison Louis Jadot (1)
- Meukow (1)
- Moet & Chandon (4)
- Mumm (1)
- Papidoux (1)
- Perrier-Jouet (2)
- Piper-Heidsieck (2)
- Smacza Jama (35)
- Suntory (1)
- The Kyoto Distillery (1)
- Thomas Sheridan & Sons (2)
- Varvaglione Vigne e Vini (3)
- Vista Alegre (1)
- Viticoltori Ponte (1)
- Whyte and Mackay (2)
- William Grant & Sons (1)
Cena
-
od
do
Gin Ki No Bi Kyoto Dry 45,7% 0,7l
Jedyny w swoim rodzaju gin. Powstaje w destylarni rzemieślniczej z typowo japońskich roślin, takich jak yuzu, cyprysik japoński, bambus, gyokuro, pachnotka, kinome i sanshō. Wyróżnia się nie tylko kompozycją, ale i techniką wyrobu, która pochodzi sprzed ery przemysłowej. Kto zna zapach lasu bambusowego skąpanego we mgle, odnajdzie go w Ki No Bi bez wysiłku; świeże nuty yuzu, ciepłe niuanse jałowca, pikantny imbir i aromat sanshō łączą się w harmonijny i egzotyczny bukiet, który choć raz w życiu warto poczuć i spróbować.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Isle of Jura The Road 1l
Jedna z pięciu nierocznikowanych whiskies z gorzelni Jura - część edycji specjalnej, stworzonej z myślą o handlu wolnocłowym. Nazwa pochodzi podobno od głośnej powieści Cormaca McCarthy'ego. Whisky dojrzewała w beczkach z amerykańskiego dębu, nim została przelana do beczek po dwudziestoletniej sherry Pedro Ximénez. W zapachu przyprawy korzenne, melasa, ciemne owoce i brązowy cukier - niczym w najwyższej klasy rumie typu spiced. Smak dobrze zbalansowany, korzenno-owocowy; czuć ciasto piernikowe, czekoladę mleczną i suszone owoce. Słodycz trunku równoważą subtelne nuty dymne.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Isle of Jura 18 YO 0,7l
Najstarsza nielimitowana whisky w portfolio gorzelni Jura - na rynku ponownie od 2018 roku. Destylat dojrzewał w beczkach po bourbonie, a finiszowany był w beczkach po winie bordoskim Grand Cru Classé. W nosie aromaty cynamonu i suszonych jagód, winnych żelków i owoców orzesznika. Nie brak też czerwonych owoców, tak typowych dla tej marki. W ustach whisky oleista i gładka, dosyć skoncentrowana; rozpoznamy m.in. wiśnie w brandy, rachatłukum, wodę różaną, prażone orzechy i migdały, kawę mleczną i dżem porzeczkowy. Trunek idealnie paruje się z twardym serem, np. typu Stilton.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę