Producent
- Anselmo Mendes (1)
- Bacardi (1)
- Baileys (2)
- Bowen (2)
- Bruichladdich Distillery (1)
- Chabasse (1)
- Chambord (2)
- Chivas Brothers (1)
- Choya (1)
- Classic Malts of Scotland (3)
- Demerara (1)
- Dębowa Polska (1)
- G. E. Massenez (1)
- Gin Mare (1)
- Herdade Calada (1)
- INNY (2)
- Kressmann (1)
- Krug (1)
- Lindt (1)
- Maison Louis Jadot (1)
- Meukow (1)
- Moet & Chandon (4)
- Mumm (1)
- Papidoux (1)
- Perrier-Jouet (2)
- Piper-Heidsieck (2)
- Smacza Jama (35)
- Suntory (1)
- The Kyoto Distillery (1)
- Thomas Sheridan & Sons (2)
- Varvaglione Vigne e Vini (3)
- Vista Alegre (1)
- Viticoltori Ponte (1)
- Whyte and Mackay (2)
- William Grant & Sons (1)
Cena
-
od
do
Gin Ki No Bi Kyoto Dry 45,7% 0,7l
Jedyny w swoim rodzaju gin. Powstaje w destylarni rzemieślniczej z typowo japońskich roślin, takich jak yuzu, cyprysik japoński, bambus, gyokuro, pachnotka, kinome i sanshō. Wyróżnia się nie tylko kompozycją, ale i techniką wyrobu, która pochodzi sprzed ery przemysłowej. Kto zna zapach lasu bambusowego skąpanego we mgle, odnajdzie go w Ki No Bi bez wysiłku; świeże nuty yuzu, ciepłe niuanse jałowca, pikantny imbir i aromat sanshō łączą się w harmonijny i egzotyczny bukiet, który choć raz w życiu warto poczuć i spróbować.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Pâpidoux XO 0,7l
Najwyższej klasy francuski winiak produkowany w Normandii przez destylację cydru. Powstaje wyłącznie z wyselekcjonowanych beczek, zawierających najcenniejsze i najwartościowsze destylaty. Przed zabutelkowaniem dojrzewa co najmniej 6 lat. Długi czas maturacji nadaje mu niespotykaną finezję: w bukiecie czuć muśnięcie zielonego jabłka i jabłka mocno dojrzałe, nieco nut ziołowych i orzechowych, odrobinę masła, brązowego cukru i aromatycznych przypraw korzennych. W ustach genialnie ułożony i o świetnej strukturze - wyczujemy zarówno nuty owocowe, jak i miód czy wonną dębinę. Podawać jako digestif między posiłkami.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h