Producent
- 1800 TEQUILA (1)
- Agavita (1)
- Aha Toro (1)
- Casco Viejo (1)
- Diageo (2)
- Don Angel (1)
- El Jimador (1)
- Fabrica de Tequilas Finos (1)
- Hacienda de Chihuahua (1)
- Herradura (1)
- INNY (1)
- Jose Cuervo (2)
- Kah (1)
- Lunazul Tequila (1)
- Mucha Tequila (1)
- Olmeca Tequila (2)
- Salitos (1)
- Sauza Tequila (2)
- Sierra Tequila (5)
- Tequila Tres Mujeres (1)
- Tiscaz (1)
- Tres Sombreros (1)
- Volcan de mi Tierra (1)
Cena
-
od
do
Tequila blanco (biała) nazywana również plata (srebrna) jest butelkowana bezpośrednio po destylacji. Leżakuje w stalowych beczkach, nie dłużej niż 60 dni. Charakteryzuje ją niezwykle silny i wyrazisty aromat, dlatego niektórzy producenci chcąc złagodzić ów ostry smak przeprowadzają proces leżakowania w dębowych beczkach przez 30 dni. Tequila blanco Przez wielu koneserów uznawana jest za najlepszą.
Tequila Olmeca Blanco 0,7l
Tequila produkowana z najwyższej jakości błękitnych agaw. Przechodząca podwójną destylację, butelkowana w ciągu tygodnia od chwili zakończenia drugiej destylacji - stąd jej przejrzystość.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Tequila Olmeca Altos Plata Blanco 0,7l
Olmeca Altos produkowana w 100% z błękitnej agawy, zbieranej między 8 a 12 rokiem kwitnienia. Pocięta na kawałki agawa jest gotowana w celu uzyskania jak największego stężenia cukru, a następnie rozdrabniana i miażdżona, za pomocą dwutonowego, ręcznie wykonanego kamienia Tahona. Płyn uzyskany w procesie fermentacji poddawany jest podwójnemu procesowi destylacji w miedzianych alembikach. Aby uzyskać odpowiednią jakość i zawartość alkoholu, płyn jest podgrzewany w temperaturze od 60 do 90°C.
Olmeca Altos Plato do dokonała tequilla o niepowtarzalnym, ziołowym aromacie gotowanej agawy z subtelnymi nutami owoców cytrusowych, zwłaszcza cytryny. Słodki smak doskonale zrównoważony limonkowym akcentem. Finisz długi, dobrze zbalansowany.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Tequila Volcan de mi Tierra Blanco 0,7l
Meksykańska tequila plata z dwóch odmian agawy uprawianej na wulkanicznych glebach w rejonie Jalisco 70% agawy pochodzi z upraw nizinnych, 30% z upraw na wyżynach). Zabieg ten pozwala uzyskać alkohol o wyraźnych cytrusowych nutach z akcentami gruszek, ziół i pieprzu.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h