

Większość whisky produkowanej w Japonii jest przeznaczona do produkcji blendów. Cechą charakterystyczną dla japońskiego rynku jest brak wymiany whisky pomiędzy destylarniam, co oznacza, że blendy produkowane są z whisky pochodzących z tego samego koncernu. Dlatego jedna destylarnia produkuje bardzo zróżnicowane whisky (np. o różnym zatorfieniu).
Whisky Togouchi 12YO 0,7l

Dwunastoletnia whisky Togouchi produkowana w destylarni Chugoku Jozo, znajdującej się w górach w niedalekiej odległości od miasta Hiroshima. Powstała z mieszkanki destylatów pochodzących ze Szkocji oraz Kanady. Starzona 12 lat w dębowych beczkach.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Togouchi 9 YO 0,7l

Oryginalna whisky skomponowana przez japońskich gorzelników i dojrzewająca w Japonii, ale składająca się z destylatów, które pochodzą ze Szkocji i Kanady. Niezwykła ze względu na miejsce, w którym zachodzi maturacja: jest to bowiem opuszczony tunel kolejowy długości 361 metrów, zaadaptowany na potrzeby magazynowe, a odznaczający się szczególnym mikroklimatem.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Togouchi Kiwami 0,7l

Mieszana whisky japońska, blendowana i butelkowana w destylarni Chugoku Jozo, położonej w górach, w pobliżu miasta Hiroshima. Beczki leżakują w specyficznych warunkach - w tunelu o długości 361m, wykopanym w 1970 roku, posiadającym idealne ku temu warunki. To podstawowe wydanie Togouchi, bez określonego wieku. Do komponowania tej whisky wykorzystuje się słodowe i zbożowe destylaty pochodzące ze Szkocji oraz Kanady.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Togouchi Premium Japonia 0,7l

Unikalna whisky, składająca się z destylatów stworzonych w Szkocji oraz Kanadzie, poddana maturacji przez 8 lat już na terenie Japonii. Producent, firma Chugoku Jozo, używa podziemnego tunelu kolejowego do przechowywania beczek, dzięki czemu zapewnia najlepsze z możliwych warunki do leżakowania whisky.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
