

Większość whisky produkowanej w Japonii jest przeznaczona do produkcji blendów. Cechą charakterystyczną dla japońskiego rynku jest brak wymiany whisky pomiędzy destylarniam, co oznacza, że blendy produkowane są z whisky pochodzących z tego samego koncernu. Dlatego jedna destylarnia produkuje bardzo zróżnicowane whisky (np. o różnym zatorfieniu).
Whisky Hatozaki Blended 40% 0,7l

Whisky związana z marką Akashi-Tai, która słynie z doskonałych sake, ale powstaje w dedykowanej The Kaikyo Distillery.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 24h
Whisky Hatozaki Pure Malt 46% 0,7l

Whisky związana z marką Akashi-Tai, która słynie z doskonałych sake, ale powstaje w dedykowanej The Kaikyo Distillery. Trunek produkowany jest od 2017 roku w 100% ze słodowego zacieru.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
