

Większość whisky produkowanej w Japonii jest przeznaczona do produkcji blendów. Cechą charakterystyczną dla japońskiego rynku jest brak wymiany whisky pomiędzy destylarniam, co oznacza, że blendy produkowane są z whisky pochodzących z tego samego koncernu. Dlatego jedna destylarnia produkuje bardzo zróżnicowane whisky (np. o różnym zatorfieniu).
Whisky The Kurayoshi 8YO 43% 0,7l

Japońska, 8-letnia whisky typu Pure Malt. Ten słodowy trunek jest mieszaniną destylatów od Matsui Shuzou, z regionu Tottori. The Kurayoshi jest mirażem whisky szkockiej oraz japońskiej, przefiltrowanej przez wulkaniczne skały, znajdujące się w sąsiedztwie destylarni.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky The Tottori Blended 0,7l

Japońska whisky mieszana z gorzelni Kurayoshi, znajdującej się u stóp góry Daisen. Kurayoshi (jap. "życie jest dobre") to niewielka, nadmorska gorzelnia, zatrudniająca skromną grupę rzemieślników i stosująca rzemieślnicze metody produkcji. W nosie nuty słodu i owoców cytrusowych, przypraw korzennych i opalanego drewna. W ustach oleista, pikantna, dość wytrawna - daleki od tego, co zwykle kojarzymy z japońską whisky. Dla miłośników alkoholi rzemieślniczych i japońskich whiskies, których otwarty umysł i ciekawość świata stale każą im próbować czegoś nowego.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Whisky The Tottori Blended Bourbon Barrel 0,7l

Japońska whisky mieszana z gorzelni Kurayoshi, znajdującej się u stóp góry Daisen. Kurayoshi (jap. "życie jest dobre") to niewielka, nadmorska gorzelnia, zatrudniająca skromną grupę rzemieślników i stosująca rzemieślnicze metody produkcji. Aromat słodowy z nutami przypraw korzennych i opalanego drewna; wanilia jest wyraźna, w tle kwiat bzu. W smaku wyczujemy głównie i ostre przyprawy, nieco ziół i nut kwiatowych; dębina nadaje całości głębi i charakteru. Dla miłośników alkoholi rzemieślniczych i japońskich whiskies, których otwarty umysł i ciekawość świata stale każą im próbować czegoś nowego.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
