Koniak Frapin 1270 40% 0,7l
Młodzieńczy, pełen intensywnych wrażeń koniak VS stworzony, aby oddać hołd długoletniej historii marki Frapin.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Frapin XO Chateau de Fontpinot 41% 0,7l
Koniak ten to prawdziwy skarb i wyjątkowa mieszkanka marki Frapin.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Larsen Viking Ship White Champagne 0.7l 40%
Koniak szampański z prestiżowej linii domu Larsen- zamknięty w ręcznie produkowanej butelce w formie żaglowca, wykończonej złotem, o wyjątkowym, lekkim, klasycznym i owocowym charakterze.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Frapin VIP XO 0,7l
Koniak Frapin VIP XO jest mieszanką destylatów w 100% wyprodukowanych z winogron ze szczepu "Ugni Blanc" i leżakowanych około 25 - 30 lat w beczkach z dębu Limousin.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Frapin VSOP 40% 0,7l
Koniak VSOP został stworzony w samym sercu winiarni Premier Cru, która korzysta z tradycyjnej wiedzy rodziny Frapin, przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Larsen Cognac XO 40% 0,7l w kartoniku
Gdyby spróbować opisać ten trunek tylko jednym słowem, zapewne byłoby nim: elegancja.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Larsen Cognac XO 40% 1l
Koniak Larsen Cognac XO to trunek o ciemnym kolorze z pięknymi, bursztynowymi refleksami. Jego aromatyczny bukiet jest kompozycją dojrzałych, suszonych śliwek, orzechów włoskich, kropli oleju balsamicznego oraz mieszanki doskonałych przypraw.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Larsen Cognac VS 40% 0,7l
Najmłodszy koniak z oferty marki Larsen, to mieszanka dojrzałych trunków, które pochodzą z różnych dzielnic od Fins Bois po Grande Champagne oraz mieszczących się w tamtejszych winnicach selektywnie wybieranych edycji. Destylowany w tradycyjnym miedzianym alembiku i starzony w beczkach z dębów Troncais oraz Limousin.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak Larsen Cognac VSOP 40% 0,7l
Trunek o pięknym, bursztynowym kolorze z bardzo intensywnym aromatem karmelizowanych owoców, bogatym bukietem przypraw oraz niuansami cynamonu, suszonych fig oraz wanilii.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak Larsen Cognac VSOP 40% 0,7l w kartoniku
Trunek o pięknym, bursztynowym kolorze z bardzo intensywnym aromatem skarmelizowanych owoców, bogatym bukietem przypraw oraz niuansami cynamonu, suszonych fig oraz wanilii. Charakteryzuje się długim i dobrze zrównoważonym finiszem, który pozostawia na podniebieniu posmak dębowej beczki.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak Larsen Ship Black Champagne 40% 0,7l
Koniak szampański z prestiżowej linii domu Larsen- zamknięty w ręcznie produkowanej butelce w formie żaglowca, wykończonej złotem, o wyjątkowym, lekkim, klasycznym i owocowym charakterze.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak to szczególna odmiana francuskiej okowity z wina, produkowanej jedynie na ściśle określonych terenach, położonych w okolicach miejscowości Cognac. Ten szlachetny winiak, uznawany na całym świecie za alkohol najwyższej jakości, powstaje przede wszystkim na bazie winogron odmian ugni blanc (lokalnie znanej jako Saint-Émilion), collombard oraz folle blanche. Fermentacja przemienia je w wino bardzo wytrawne, kwaśne i raczej niepijalne. Dopiero dwukrotna destylacja w tradycyjnej miedzianej aparaturze Charentaise i obowiązkowe, minimum dwuletnie leżakowanie w dębowych beczkach w mroku wilgotnych piwnic, prowadzi do powstania znakomitej, bogatej i już na tym etapie zniuansowanej eau de vie (z francuskiego woda życia, jak ogólnie określa się destylaty w tym języku). Każdy z producentów - obok mistrza piwnic i mistrza destylacji - zatrudnia geniusza w zakresie komponowania smaków i aromatów, jakim jest mistrz kupażowania. Odpowiada on za takie zmieszanie różnych eaux de vie z rozmaitych roczników, aby powstały w wyniku tej praktyki koniak osiągnął pełnię swojego potencjału. Ukryta pod literami VS, VSOP czy też XO kategoryzacja, widoczna na etykietach, dotyczy zawsze najkrócej leżakującej eau de vie spośród wszystkich tych, które zostały wykorzystane w blendowaniu zawartości danej butelki.