Koniak Godet Classique VS 40% 0,7l w kartoniku
Koniak ten produkuje się na skutek zmieszania destylatów z winogron, uprawianych w okręgach Fins Bois, Bons Bois oraz Borderies, które leżakowały nie krócej niż 5 lat.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Jean Godet VS Cuvee 40% 0,7l
Klasyczny koniak ,,Very Special" to najmłodszy trunek tego typu w ofercie marki Jean Godet. Jest mieszaniną kilku crusów, podwójnie destylowany, a następnie dojrzewający w beczkach z francuskiego dębu.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak Jean Godet VSOP Special 40% 0,7l
Po dziesięciu latach dojrzewania koniak Jean Godet zaczyna nabierać naturalnej gładkości, a wypełniające go aromaty wanilii i żółtych owoców, wyposażają trunek w wyjątkowe walory smakowego i zapachowe. Nie brak mu także ostrzejszych akcentów dzięki obecnym drzewnym nutom.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak Jean Godet XO Fine Champagne White Gift Box 40% 0,5l
Koniak XO dojrzewający i mieszany na brzegach Oceanu Atlantyckiego w La Rochelle, wyraża aromatyczną złożoność i doskonałą gładkość. Ma piękny bursztynowy kolor z miedzianymi refleksami.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak to szczególna odmiana francuskiej okowity z wina, produkowanej jedynie na ściśle określonych terenach, położonych w okolicach miejscowości Cognac. Ten szlachetny winiak, uznawany na całym świecie za alkohol najwyższej jakości, powstaje przede wszystkim na bazie winogron odmian ugni blanc (lokalnie znanej jako Saint-Émilion), collombard oraz folle blanche. Fermentacja przemienia je w wino bardzo wytrawne, kwaśne i raczej niepijalne. Dopiero dwukrotna destylacja w tradycyjnej miedzianej aparaturze Charentaise i obowiązkowe, minimum dwuletnie leżakowanie w dębowych beczkach w mroku wilgotnych piwnic, prowadzi do powstania znakomitej, bogatej i już na tym etapie zniuansowanej eau de vie (z francuskiego woda życia, jak ogólnie określa się destylaty w tym języku). Każdy z producentów - obok mistrza piwnic i mistrza destylacji - zatrudnia geniusza w zakresie komponowania smaków i aromatów, jakim jest mistrz kupażowania. Odpowiada on za takie zmieszanie różnych eaux de vie z rozmaitych roczników, aby powstały w wyniku tej praktyki koniak osiągnął pełnię swojego potencjału. Ukryta pod literami VS, VSOP czy też XO kategoryzacja, widoczna na etykietach, dotyczy zawsze najkrócej leżakującej eau de vie spośród wszystkich tych, które zostały wykorzystane w blendowaniu zawartości danej butelki.