Koniak Frapin 1270 40% 0,7l
Młodzieńczy, pełen intensywnych wrażeń koniak VS stworzony, aby oddać hołd długoletniej historii marki Frapin.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Frapin XO Chateau de Fontpinot 41% 0,7l
Koniak ten to prawdziwy skarb i wyjątkowa mieszkanka marki Frapin.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Frapin VIP XO 0,7l
Koniak Frapin VIP XO jest mieszanką destylatów w 100% wyprodukowanych z winogron ze szczepu "Ugni Blanc" i leżakowanych około 25 - 30 lat w beczkach z dębu Limousin.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Frapin VSOP 40% 0,7l
Koniak VSOP został stworzony w samym sercu winiarni Premier Cru, która korzysta z tradycyjnej wiedzy rodziny Frapin, przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Baron Otard VS 0,7l
Koniak Otard do dnia dzisiejszego powstaje według niezmiennych receptur i jako jedyny dojrzewa w piwnicach królewskiej rezydencji- zamku Château de Cognac. Otard VS (Very Special) – to delikatna mieszanka winogron z najlepszych obszarów upraw, charakteryzująca się minimum 3 – letnim okresem maturacji.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak Baron Otard VSOP 0,7l
Koniak Otard do dnia dzisiejszego powstaje według niezmiennych receptur i jako jedyny dojrzewa w piwnicach królewskiej rezydencji- zamku Château de Cognac. Otard VSOP (Very Superior Old Pale) – to najpopularniejszy z rodziny koniaków z minimum 5 - letnim okresem maturacji.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak Otard XO Gold 1l
Koniak Otard do dnia dzisiejszego powstaje według niezmiennych receptur i jako jedyny dojrzewa w piwnicach królewskiej rezydencji - zamku Château de Cognac.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak to szczególna odmiana francuskiej okowity z wina, produkowanej jedynie na ściśle określonych terenach, położonych w okolicach miejscowości Cognac. Ten szlachetny winiak, uznawany na całym świecie za alkohol najwyższej jakości, powstaje przede wszystkim na bazie winogron odmian ugni blanc (lokalnie znanej jako Saint-Émilion), collombard oraz folle blanche. Fermentacja przemienia je w wino bardzo wytrawne, kwaśne i raczej niepijalne. Dopiero dwukrotna destylacja w tradycyjnej miedzianej aparaturze Charentaise i obowiązkowe, minimum dwuletnie leżakowanie w dębowych beczkach w mroku wilgotnych piwnic, prowadzi do powstania znakomitej, bogatej i już na tym etapie zniuansowanej eau de vie (z francuskiego woda życia, jak ogólnie określa się destylaty w tym języku). Każdy z producentów - obok mistrza piwnic i mistrza destylacji - zatrudnia geniusza w zakresie komponowania smaków i aromatów, jakim jest mistrz kupażowania. Odpowiada on za takie zmieszanie różnych eaux de vie z rozmaitych roczników, aby powstały w wyniku tej praktyki koniak osiągnął pełnię swojego potencjału. Ukryta pod literami VS, VSOP czy też XO kategoryzacja, widoczna na etykietach, dotyczy zawsze najkrócej leżakującej eau de vie spośród wszystkich tych, które zostały wykorzystane w blendowaniu zawartości danej butelki.