Koniak Chabasse VSOP 0,7l
Precyzyjny mariaż starych i młodych destylatów. Najpopularniejsza wersja wśród koniaków Chabasse , sprzedawana w największej ilości na 5 kontynentach. Woń kwiatów i ziół pięknie rysuje się na tle aromatów owocowych i szlachetnej mocy tego koniaku.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 24h
Koniak ABK6 XO Family Cellar 40% 0,7l
Wyborny koniak oznaczony jako Single Estate, co podkreśla, że jego pochodzenie ogranicza się wyłącznie do jednej posiadłości.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak ABK6 VSOP 0,7l
Interesujący francuski koniak w wersji VSOP, w oryginalnym pudełku. Koniaki ABK6 mogą poszczycić się mocą aromatycznych, świeżych zapachów i złożonymi smakami. Są przeznaczone dla osób poszukujących intensywnych i jednoznacznych odczuć, które odzwierciedlają naturalne smaki typowe dla produkcji we francuskich winnicach, położonych na słońcu i południowym wietrze.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak ABK6 XO Renaissance Single Estate 40% 0,7l w pudełku
Wyjątkowy koniak, oferowany w kunsztownie zaprojektowanym pudełku na magnetyczne zamknięcie.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak ABK6 Reserve Artist Collection Limited Edition No. 2 40% 0,7l
Druga już edycja limitowana od marki ABK6, która tym razem składa się na 10 000 indywidualnie numerowych butelek.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak ABK6 Reserve Artist Collection 0,7l w puszce
Wyjątkowa, limitowana kolekcja koniaku od marki ABK6, która uwzględnia 5000 numerowanych butelek.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak Baron Otard VS 0,7l
Koniak Otard do dnia dzisiejszego powstaje według niezmiennych receptur i jako jedyny dojrzewa w piwnicach królewskiej rezydencji- zamku Château de Cognac. Otard VS (Very Special) – to delikatna mieszanka winogron z najlepszych obszarów upraw, charakteryzująca się minimum 3 – letnim okresem maturacji.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak Baron Otard VSOP 0,7l
Koniak Otard do dnia dzisiejszego powstaje według niezmiennych receptur i jako jedyny dojrzewa w piwnicach królewskiej rezydencji- zamku Château de Cognac. Otard VSOP (Very Superior Old Pale) – to najpopularniejszy z rodziny koniaków z minimum 5 - letnim okresem maturacji.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak Chabasse Napoléon 0,7l
Połączenie dojrzałych, 10- i 12-letnich eaux-de-vie, charakteryzujące się szlachetnym, beczkowym aromatem z mocno zaznaczającą swą obecność wanilią. W smaku lekki, uporządkowany, o spójnej architekturze; wzorowo zintegrowane nuty świeżych, żółtych owoców, owoców kandyzowanych, suszonych moreli, winogron i dojrzałych śliwek. Momentami przywodzi na myśl sherry. Finisz powłóczysty, długi, rozgrzewający.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak Chabasse VS 0,7l
Kompozycja destylatów co najmniej dwuletnich, dojrzewających w beczkach ze słynnego dębu z regionu Limousin. Cechuje ją łagodnie kwiatowy, słodki aromat z niuansami korzenno-dębowymi. Odczucie w ustach bardziej wyraziste, ale nieprzytłaczające; koniak jest lekki, harmonijnie łączy w sobie smaki charakterystyczne dla marki Chabasse: wanilii, przypraw korzennych, słodkich kwiatów i dębiny. Idealny na rozpoczęcie przygody z koniakiem, dzięki konkurencyjnej cenie znakomicie sprawdzi się w drinkach.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak Chabasse XO 0,7l
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak Otard XO Gold 1l
Koniak Otard do dnia dzisiejszego powstaje według niezmiennych receptur i jako jedyny dojrzewa w piwnicach królewskiej rezydencji - zamku Château de Cognac.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak to szczególna odmiana francuskiej okowity z wina, produkowanej jedynie na ściśle określonych terenach, położonych w okolicach miejscowości Cognac. Ten szlachetny winiak, uznawany na całym świecie za alkohol najwyższej jakości, powstaje przede wszystkim na bazie winogron odmian ugni blanc (lokalnie znanej jako Saint-Émilion), collombard oraz folle blanche. Fermentacja przemienia je w wino bardzo wytrawne, kwaśne i raczej niepijalne. Dopiero dwukrotna destylacja w tradycyjnej miedzianej aparaturze Charentaise i obowiązkowe, minimum dwuletnie leżakowanie w dębowych beczkach w mroku wilgotnych piwnic, prowadzi do powstania znakomitej, bogatej i już na tym etapie zniuansowanej eau de vie (z francuskiego woda życia, jak ogólnie określa się destylaty w tym języku). Każdy z producentów - obok mistrza piwnic i mistrza destylacji - zatrudnia geniusza w zakresie komponowania smaków i aromatów, jakim jest mistrz kupażowania. Odpowiada on za takie zmieszanie różnych eaux de vie z rozmaitych roczników, aby powstały w wyniku tej praktyki koniak osiągnął pełnię swojego potencjału. Ukryta pod literami VS, VSOP czy też XO kategoryzacja, widoczna na etykietach, dotyczy zawsze najkrócej leżakującej eau de vie spośród wszystkich tych, które zostały wykorzystane w blendowaniu zawartości danej butelki.