Koniak Cognac Camus Extra Dark & Intense 40% 0,7l
Wyjątkowy, odważny koniak, który wyróżnia się specjalną metodą finiszowania.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Camus Elegance XO 0,7l
Unikatowy francuski koniak powstały ze 170 starannie wyselekcjonowanych gatunków, o niepowtarzalnym bukiecie kwiatowym, przechodzącym w niepokojące i wręcz odurzające doznania smakowe suszonych owoców oraz wyrazistą kulminację pełną akcentów mokrej skóry.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Camus Elegance VSOP 0,7l
Zachwycający, prestiżowy francuski koniak z regionów łączących umiejętnie i harmonijnie tak odległe doznania smakowe, jak soczystość owoców, woń kwiatów i lekkie nuty kory dębowej. Camus VSOP to budząca respekt fuzja nowoczesności, żywiołowości z tra...
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak Camus Extra Elegance 0,7l
Elegancka i prosta karafka, która nie nosi żadnych inskrypcji ani etykiet podkreśla wytworność koniaku. Całość dopełnia skromne zdobione czarne pudełko.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak Camus VS 40% 0,7l
Zdecydowany lider wśród francuskich koniaków klasy VS. Trunek o pięknej bursztynowej barwie, pełen lekkości i owocowej świeżości, skrywa w sobie kuszące nuty orzecha laskowego, migdałów i burbońskiej wanilii, o egzotycznym, korzennym dopełnieniu.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak Camus VSOP Intensely Aromatic 40% 0,7l w kartoniku
Koniak, który pojawił się na rynku w kwietniu 2019 roku, będąc częścią serii ,,Instensity".
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak R. Delisle VSOP 40% 0,7l w kartoniku
Koniak ze stajni domu Richarda Delisle'a, wytwarzany z najlepszych eaux-de-vie oraz leżakowany przez co najmniej cztery lata w beczkach z francuskiego dębu.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak to szczególna odmiana francuskiej okowity z wina, produkowanej jedynie na ściśle określonych terenach, położonych w okolicach miejscowości Cognac. Ten szlachetny winiak, uznawany na całym świecie za alkohol najwyższej jakości, powstaje przede wszystkim na bazie winogron odmian ugni blanc (lokalnie znanej jako Saint-Émilion), collombard oraz folle blanche. Fermentacja przemienia je w wino bardzo wytrawne, kwaśne i raczej niepijalne. Dopiero dwukrotna destylacja w tradycyjnej miedzianej aparaturze Charentaise i obowiązkowe, minimum dwuletnie leżakowanie w dębowych beczkach w mroku wilgotnych piwnic, prowadzi do powstania znakomitej, bogatej i już na tym etapie zniuansowanej eau de vie (z francuskiego woda życia, jak ogólnie określa się destylaty w tym języku). Każdy z producentów - obok mistrza piwnic i mistrza destylacji - zatrudnia geniusza w zakresie komponowania smaków i aromatów, jakim jest mistrz kupażowania. Odpowiada on za takie zmieszanie różnych eaux de vie z rozmaitych roczników, aby powstały w wyniku tej praktyki koniak osiągnął pełnię swojego potencjału. Ukryta pod literami VS, VSOP czy też XO kategoryzacja, widoczna na etykietach, dotyczy zawsze najkrócej leżakującej eau de vie spośród wszystkich tych, które zostały wykorzystane w blendowaniu zawartości danej butelki.