Koniak Frapin 1270 40% 0,7l
Młodzieńczy, pełen intensywnych wrażeń koniak VS stworzony, aby oddać hołd długoletniej historii marki Frapin.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Frapin XO Chateau de Fontpinot 41% 0,7l
Koniak ten to prawdziwy skarb i wyjątkowa mieszkanka marki Frapin.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Davidoff XO 0,7l
Davidoff jest starą i dojrzałą marką koniaku. Ta mieszanka jest jej prestiżowym reprezentantem, wykonanym przez ekspertów w swoim rzemiośle, przy użyciu najlepszych starych destylatów z regionu Cognac.
Dodatkowym atutem tego koniaku jest śmiałe i nowoczesne wzornictwo butelki.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Frapin VIP XO 0,7l
Koniak Frapin VIP XO jest mieszanką destylatów w 100% wyprodukowanych z winogron ze szczepu "Ugni Blanc" i leżakowanych około 25 - 30 lat w beczkach z dębu Limousin.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Davidoff VSOP 40% 1l w kartoniku
Davidoff VSOP to mocny i zrównoważony koniak o znakomitym pochodzeniu.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Frapin VSOP 40% 0,7l
Koniak VSOP został stworzony w samym sercu winiarni Premier Cru, która korzysta z tradycyjnej wiedzy rodziny Frapin, przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Davidoff VSOP 0,75l
Davidoff VSOP to mocny i zrównoważony koniak o znakomitym pochodzeniu. Swój styl i wyjątkowy charakter zawdzięcza wyselekcjonowanym destylatom (eaux de vie) z regionu Cognac we Francji. Bogaty i zaskakująco złożony smak długo utrzymuje się na podniebieniu, a jego tajemnicza kompozycja długo nie pozwala o sobie zapomnieć.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koniak to szczególna odmiana francuskiej okowity z wina, produkowanej jedynie na ściśle określonych terenach, położonych w okolicach miejscowości Cognac. Ten szlachetny winiak, uznawany na całym świecie za alkohol najwyższej jakości, powstaje przede wszystkim na bazie winogron odmian ugni blanc (lokalnie znanej jako Saint-Émilion), collombard oraz folle blanche. Fermentacja przemienia je w wino bardzo wytrawne, kwaśne i raczej niepijalne. Dopiero dwukrotna destylacja w tradycyjnej miedzianej aparaturze Charentaise i obowiązkowe, minimum dwuletnie leżakowanie w dębowych beczkach w mroku wilgotnych piwnic, prowadzi do powstania znakomitej, bogatej i już na tym etapie zniuansowanej eau de vie (z francuskiego woda życia, jak ogólnie określa się destylaty w tym języku). Każdy z producentów - obok mistrza piwnic i mistrza destylacji - zatrudnia geniusza w zakresie komponowania smaków i aromatów, jakim jest mistrz kupażowania. Odpowiada on za takie zmieszanie różnych eaux de vie z rozmaitych roczników, aby powstały w wyniku tej praktyki koniak osiągnął pełnię swojego potencjału. Ukryta pod literami VS, VSOP czy też XO kategoryzacja, widoczna na etykietach, dotyczy zawsze najkrócej leżakującej eau de vie spośród wszystkich tych, które zostały wykorzystane w blendowaniu zawartości danej butelki.