Koniak Frapin 1270 40% 0,7l
Młodzieńczy, pełen intensywnych wrażeń koniak VS stworzony, aby oddać hołd długoletniej historii marki Frapin.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Frapin XO Chateau de Fontpinot 41% 0,7l
Koniak ten to prawdziwy skarb i wyjątkowa mieszkanka marki Frapin.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Cigar Reserve XO Hine 40% 0,7l w tubie
Koniak, który powstał w skutek współpracy pomiędzy Bernardem Hine a Nicholasem Freemanem (dawnym prezesem słynnej, brytyjskiej firmy, która zajmowała się przede wszystkim importem cygar - Hunters oraz Frankau).
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Frapin VIP XO 0,7l
Koniak Frapin VIP XO jest mieszanką destylatów w 100% wyprodukowanych z winogron ze szczepu "Ugni Blanc" i leżakowanych około 25 - 30 lat w beczkach z dębu Limousin.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Hine 8YO 42% 1l
Koniak Hine 8YO to wysokiej jakości trunek z jednego z najlepiej rozwijających się obszarów wzrostu Grande Champagne w regionie Cognac we Francji. Powstaje on z najlepszej jakości winogron, które wzrastają na glebie o wysokiej zawartości niezwykle czystej kredy, a następnie starzeje się w dębowych beczkach przez osiem lat. Bursztynowy trunek zamknięty w eleganckiej butelce to gwarancja jakości i doskonałego smaku dla prawdziwych koneserów!
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak 10 YO XO Hine 41,8% 1l w kartoniku
Koniak wydany początkowo jako część kolekcji Travel Retail Exclusive od House of Hine, jest wyjątkowym trunkiem tego typu, produkowanym z oznaczeniem wieku.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak Frapin VSOP 40% 0,7l
Koniak VSOP został stworzony w samym sercu winiarni Premier Cru, która korzysta z tradycyjnej wiedzy rodziny Frapin, przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Koniak to szczególna odmiana francuskiej okowity z wina, produkowanej jedynie na ściśle określonych terenach, położonych w okolicach miejscowości Cognac. Ten szlachetny winiak, uznawany na całym świecie za alkohol najwyższej jakości, powstaje przede wszystkim na bazie winogron odmian ugni blanc (lokalnie znanej jako Saint-Émilion), collombard oraz folle blanche. Fermentacja przemienia je w wino bardzo wytrawne, kwaśne i raczej niepijalne. Dopiero dwukrotna destylacja w tradycyjnej miedzianej aparaturze Charentaise i obowiązkowe, minimum dwuletnie leżakowanie w dębowych beczkach w mroku wilgotnych piwnic, prowadzi do powstania znakomitej, bogatej i już na tym etapie zniuansowanej eau de vie (z francuskiego woda życia, jak ogólnie określa się destylaty w tym języku). Każdy z producentów - obok mistrza piwnic i mistrza destylacji - zatrudnia geniusza w zakresie komponowania smaków i aromatów, jakim jest mistrz kupażowania. Odpowiada on za takie zmieszanie różnych eaux de vie z rozmaitych roczników, aby powstały w wyniku tej praktyki koniak osiągnął pełnię swojego potencjału. Ukryta pod literami VS, VSOP czy też XO kategoryzacja, widoczna na etykietach, dotyczy zawsze najkrócej leżakującej eau de vie spośród wszystkich tych, które zostały wykorzystane w blendowaniu zawartości danej butelki.