

Najpopularniejszą obecnie hiszpańską brandy jest nazwana od regionu wytwarzania Brandy de Jerez, zaliczana obok koniaku i armaniaku do trzech najbardziej cenionych winiaków na świecie. Do jej produkcji używane jest białe wytrawne wino, poddawane destylacji a następnie leżakowaniu w beczkach po sherry wykonanych z z dębu amerykańskiego. Metoda solera polega na powolnym mieszaniu młodej brandy ze starszą i systemie ułożenia beczek tak, by najstarsze destylaty leżakowały na najniższym z trzech poziomów (solera)- gdy zawartość takiej beczki trafia do butelek, na niższy poziom przesuwana jest beczka leżakująca nad solerą. Metoda ta wykorzystywana jest od dziesiątek lat przy produkcji sherry. Nad zachowaniem regulaminu apelacji czuwa specjalna organizacja Consejno Regulador del Brandy de Jerez. Poza tym słynnym regionem w Hiszpanii brandy wytwarzana jest w Katalonii, w rejonie Penedes, gdzie powstają trunki charakterem zbliżone do koniaku.
Brandy Torres 15 YO 40% 0,7l

Pyszna, hiszpańska brandy, która powstaje w wyniku dwukrotnej destylacji sposobem Charentais.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy Torres 20 Hors d'Age Superior 0,7l

Prestiżowa i wielokrotnie nagradzana brandy katalońskiej firmy, której wyroby powszechnie uchodzą za wzorzec dobrej, iberyjskiej brandy. Powstaje z dwóch odmian winogron: popularnej ugni blanc i typowo lokalnej parellada. W nosie głębokie, rozgrzewające nuty dojrzałego alkoholu, a także niuanse suszonych owoców i orzechów. W tle akcenty korzenne, pochodzące ze starzenia trunku w dębie: wanilia, cynamon, gałka muszkatołowa. Odczucie w ustach pełne jedwabistej miękkości; brandy jest okrągła, szlachetna, świetnie wyważona. Pozostawia długi, trwały finisz.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy Torres Jaime I. 0,7l tuba

Torres Jaime I zdobyła Złoty Medal 2015 w Międzynarodowym Konkursie Wine & Spirits.
Ta brandy jest produkowana w Penedès, w Hiszpanii.
Jest wieloelementowa, zdecydowana i bardzo silna w smaku. Mieni się ciemnym, wyraźnym kolorem miedzi ze złotym szklanym refleksem. W aromacie może zidentyfikować przyprawy: wanilię, cynamon i gałkę muszkatołową, w tle powietrze odnawia się z zapachem marcepanu, marmolady i czekolady.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy Torres Spiced 35% 0,7l

Trunek dojrzewa w starannie wybieranych, dębowych beczkach, czego efektem jest wyrafinowany destylat, charakteryzujący się idealną harmonią pomiędzy naturalną esencją aromatycznego cynamonu, a słodką obecnością cukru trzcinowego.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
