

Producent
-
Aberfeldy (4)
-
Aberlour (5)
-
AnCnoc (2)
-
Ardmore (3)
-
Balblair (1)
-
Balvenie (1)
-
Classic Malts of Scotland (4)
-
Clynelish (1)
-
Cragganmore (1)
-
Dalwhinnie (2)
-
Deanston (2)
-
Diageo (1)
-
Edradour (2)
-
Fettercairn (2)
-
Glen Deveron (5)
-
Glencadam Distillery (4)
-
Glenglassaugh (2)
-
Glenmorangie Distillery (25)
-
Ian Macleod Distillers (11)
-
Ian Macleod Distillers Ltd. (5)
-
INNY (3)
-
Jack Daniel Distillery (1)
-
loch Lomond (7)
-
Morrison Bowmore Distillery Ltd (1)
-
Oban Whisky (3)
-
Old Pulteney (2)
-
The GlenDronach Distillery (5)
-
Tomathin (3)
-
Tullibardine (5)
-
Whyte and Mackay (9)
-
William Teacher & Sons Ltd. (1)
Cena
-
od
do
Whisky Glen Garioch 1797 Founder's Reserve 0,7l

Glen Garioch 1797 Founders Reserve powstała na cześć Johna i Alexandera Mansonów, którzy założyli destylarnię w 1797 roku. Whisky przedstawia styl destylarni, czyli głównie nuty miodowe, wrzosowe i słodki posmak. Wykonana została tradycyjną metodą stosowaną w destylarni przez ponad 200 lat, bez filtrowania na zimno, zabutelkowana z mocą 48% alkoholu.
Whisky Glen Garioch Founder’s Reserve to nowa linia butelkowana po raz pierwszy w 2010 r
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Aberfeldy 12 YO 0,7l

Popularna whisky pochodząca z destylarni Aberfeldy (istniejącej od 1898 roku) z siedzibą w Perthshire, w środkowej części regionu Highlands. Serce świetnego blendu Dewar's - whisky o przyjemnym, niemalże kremowym zapachu sherry z lekkim akcentem dymnym. Pierwszorzędny wybór, jeśli chce się rozpocząć przygodę z klasycznymi whiskies z Highlands.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Aberfeldy 12 YO The Golden Dram 0,7l

Specjalna edycja popularnej whisky z regionu Highlands, zapakowana w efektowną, złotą puszkę. Serce świetnego blendu Dewar's - whisky o przyjemnym, niemalże kremowym zapachu sherry z lekkim akcentem dymnym. Pierwszorzędny wybór, jeśli chce się rozpocząć przygodę z klasycznymi whiskies z Highlands.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Oban Little Bay 43% 0,7l

Master blenderzy Matthew Crow oraz Craig Wilson z dojrzałego destylatu, który początkowo przelewają do beczek z amerykańskiego, a kolejno do tych z europejskiego dębu po sherry, tworzą zalążek wyjątkowego smaku, który zachwyca wielu krytyków na całym świecie.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Aberfeldy 15 YO 43% 0,7l

Aberfeldy 15 YO ukazała się na rynku jako limitowana edycja w listopadzie 2019 roku. Powstaje z destylatu dojrzewanego przez 15 lat w kombinacji beczek po burbonie ponownego napełnienia i zwęglenia, oraz finiszowanego we francuskim dębie po winie z gminy Pomerol w regionie Bordeaux przez okres co najmniej 4 miesięcy.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Oban 12 YO Edycja Limitowana 2021 56,2% 0,7l w puszce

Whisky, która powstała na bazie legendy o dwóch lisach-bliźniętach, które narodziły się w świetle oraz ciemności.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Aberfeldy 21 YO 0,7l

Nietypowa whisky w kolorze złota z pięknymi refleksami, produkowana w destylarni, w której pobliżu spotykają się najwyższe góry Perthshire, najgłębsze loch i najdłuższe glen.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Oban 21 YO 57,9% 0,7l w kartoniku

Ekstremalnie limitowane wydanie 21-letniej whisky Oban, które ukazało się w portfolio Diageo w 2018 roku, w ramach ekskluzywnej serii Special Releases Collection.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Highlands to obszar północnej Szkocji, który stanowi największy powierzchniowo i ilościowo (90% wszystkich destylarni) obszar produkcji szkockiej whisky. Ze względu na swoją wielkość jest on podzielony na mniejsze regiony: zachodni, północny, wschodni i centralny.
Whisky z zachodniej części Highlands charakteryzują się łagodnym i zrównoważonym smakiem z wyczuwalnym aromatem morza.
Gorzelnie z północy produkują trunki niezwykle aromatyczne z akcentem wrzosów, cytrusów i słodkich owoców i z wyczuwalnymi nutami słonej wody morskiej.
Wschodnie destylarnie produkują wyraźnie słodowe whisky, łagodne z lekką nutą dymu i ostrzejszym korzennym posmakiem.
Centralny rejon obfituje w w nieco słodsze malty, o aromacie czarnego bzu, wrzosu, miodu i korzeni i o wytrawnym finiszu.
