

Producent
-
Aberfeldy (4)
-
Aberlour (5)
-
AnCnoc (2)
-
Ardmore (3)
-
Balblair (1)
-
Balvenie (1)
-
Classic Malts of Scotland (7)
-
Clynelish (1)
-
Cragganmore (1)
-
Dalmore Distillery (1)
-
Dalwhinnie (3)
-
Deanston (2)
-
Diageo (1)
-
Edradour (2)
-
Fettercairn (2)
-
Glen Deveron (5)
-
Glencadam Distillery (4)
-
Glenglassaugh (2)
-
Glenmorangie Distillery (25)
-
Ian Macleod Distillers (10)
-
Ian Macleod Distillers Ltd. (5)
-
INNY (3)
-
Jack Daniel Distillery (1)
-
loch Lomond (7)
-
Macallan (1)
-
Morrison Bowmore Distillery Ltd (1)
-
Oban Whisky (3)
-
Old Pulteney (2)
-
The GlenDronach Distillery (5)
-
The Macallan (1)
-
Tomathin (10)
-
Tullibardine (5)
-
Whyte and Mackay (9)
-
William Teacher & Sons Ltd. (1)
Cena
-
od
do
Whisky Glengarry Single Malt 40% 0,7l w kartoniku

Nagradzana medalami podczas San Francisco Spirits Competition 2016 oraz New York Int Spirits Competition 2015 whisky, która destylowana jest wyłącznie z najlepszych składników.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Glengarry Peated & Smoky 40% 0,7l w kartoniku

Glengarry to marka należąca do stajni gorzelni Loch Lomond. Pierwszy raz na rynku pojawiła się w 2015 roku w USA, żeby chwilę później zadebiutować także wśród konsumentów europejskich.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Glenglassaugh Evolution 0,7l

Kluczem do sukcesu Glenglassaugh Evolution jest dojrzewanie w indywidualnie wybieranych beczkach po whisky, w którym wcześniej leżakował tylko burbon Tennessee, pozostawiający po sobie niezwykły aromat klonowego węgla drzewnego.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Glenglassaugh Torfa 0,7l

W Glenglassaugh oprócz tradycyjnej produkcji, wytwarzane są także limitowane whisky w bardzo ograniczonej ilości. Do ich wyrobu używa się
bogatego w torf słodu jęczmiennego.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Loch Lomond 12YO 46% 0,7l

Marka znana z tego, że nie ogranicza się do wyrobu jednego rodzaju whisky, przedstawiła w swojej ofercie także 12-letniego single malta, którego smak
dojrzewa w trzech rodzajach, starannie wybieranych, dębowych beczek - po bourbonie, ponownie napełnianych oraz wtórnie wypalanych.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Inchmurrin 18yo 46% 0,7l

Nazwana na cześć największej wyspy w Loch Lomond obfitującej w łąki oraz lasy, początkowo trawiasta whisky, po 18-stu latach dojrzewania w dębowych beczkach po bourbonie, staje się słodkim i pełnym charakteru trunkiem.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Loch Lomond 18YO 46% 0,7l

Whisky dojrzewająca 18 lat w starannie wybieranych beczkach z amerykańskiego dębu przez mistrza Tommy'ego Wallace'a, którego zadaniem było wydobycie z drewna możliwie największej ilości słodyczy.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Loch Lomond 25 YO 46,3% 0,7 w kartoniku

Wydana wyłącznie w liczbie 500 butelek, teraz dostępna także u nas! Ekskluzywna, 25-letnia wersja wybitnej whisky z regionu Highland, której edycja specjalna składa hołd legendarnemu golfiście - Colinowi Montgomerie.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Whisky Loch Lomond 50 YO 46,2% 0,7l edycja limitowana

Biały kruk w świecie mocnych alkoholi. Najstarsza w historii whisky typu single malt z destylarni Loch Lomond, wydestylowana w 1967 roku i zabutelkowana z mocą beczki po upływie pół wieku.
Uwaga: wyprodukowano zaledwie 60 butelek.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Realizujemy: ok. 48h
Highlands to obszar północnej Szkocji, który stanowi największy powierzchniowo i ilościowo (90% wszystkich destylarni) obszar produkcji szkockiej whisky. Ze względu na swoją wielkość jest on podzielony na mniejsze regiony: zachodni, północny, wschodni i centralny.
Whisky z zachodniej części Highlands charakteryzują się łagodnym i zrównoważonym smakiem z wyczuwalnym aromatem morza.
Gorzelnie z północy produkują trunki niezwykle aromatyczne z akcentem wrzosów, cytrusów i słodkich owoców i z wyczuwalnymi nutami słonej wody morskiej.
Wschodnie destylarnie produkują wyraźnie słodowe whisky, łagodne z lekką nutą dymu i ostrzejszym korzennym posmakiem.
Centralny rejon obfituje w w nieco słodsze malty, o aromacie czarnego bzu, wrzosu, miodu i korzeni i o wytrawnym finiszu.
