

Grappa Friulana °43 43% 0,7l w kartoniku

Grappa Nonino 43° jest idealną podstawą wspaniałych koktajli.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Grappa Nonino Merlot 41% 0,7l w kartoniku

Subtelna, miękka, pełna eleganckich nut grappa, która zaskakuje okrągłym aromatem różanych płatków oraz wiśni. Niezwykle świeża i zachwycająca, doskonała propozycja od marki Nonino.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Grappa Nonino Moscato 41% 0,7l w kartoniku

Elegancka, pełna aromatów, zmysłowa, z nutami róży, tymianku oraz wanilii to idealna reprezentacja dla popularnej marki Nonino.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Grappa Prosecco Bianco w kartoniku 38% 0,7l

Pełen świeżości trunek, który spodoba się wszystkim amatorom tradycyjnej grappy. Jego smak przywołuje na myśl słodki, delikatny deser, w którym zawarto esencję kwiatów akacji oraz dojrzałych, soczystych jabłek.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Grappa Vendemmia Riserva 18 Mesi in Barriques 41% 0,7l

Vendemmia Riserva to dobrze przemyślana kompozycja, która zrodziła się ze starannego doboru cennych składników. Dojrzewała przez ponad 18 miesięcy w małych beczkach po sherry oraz tych z dębu bezszypułkowego rosnącego we francuskim lesie, którego określa się mianem Limousin.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Grappa to włoska odmiana okowity destylowanej z wytłoków winogron. Wykorzystywane surowce to skórki, pestki i odciśnięty z soku miąższ, będące odpadami z produkcji wina, zatem można powiedzieć, że jest to napój utrzymany w duchu less waste. Wytłoki poddaje się fermentacji, w ramach której drożdże metabolizują owocowe cukry proste w etanol. Aby osiągnąć pożądane, dużo wyższe stężenie alkoholu, sfermentowaną masę poddaje się destylacji z dodatkiem wody lub z wykorzystaniem pary wodnej, gdyż jest tak gęsta i zwarta, że ogrzewanie jej w celu odparowania etanolu mogłoby doprowadzić do przypalenia surowca. Powstały w wyniku tego procesu wysokoprocentowy trunek można rozcieńczyć wodą do poziomu zawartości alkoholu nie niższej, niż 37,5% objętości, a także leżakować wedle uznania producenta. Grappa najczęściej podawana jest jako digestivo, a więc po posiłku na poprawę trawienia, jednak Włosi czasem dodają jej niewielką ilość do kawy lub do pustej już filiżanki, pełnej osadu pozostałego po właśnie wypitym espresso.
