

Grappa Le Giare Amarone 0,7l

Giare Amarone jest produkowana w tradycyjny sposób od 1949 roku przy wykorzystaniu naturalnych, najlepszych jakościowo surowców i zaawansowanych systemów przetwarzania. Przez 36 miesięcy leżakuje w specjalnych dębowych beczkach, czego efektem jest niezwykle delikatny i zarazem bogaty smak, o długimi aksamitnym finiszu.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Grappa Le Giare Chardonnay 0,7l

Kolejna z grappa z serii Le giare, wyprodukowana tradycyjnymi metodami z winogron ze szczepu Chardonnay. Seria dedykowana jest pamięci niesprawiedliwości i okrucieństwa wobec kobiet oskarżonych o czary we wsi w gminie Nogaredo w roku 1646.
Ekskluzywna grappa o bogatym aromacie i delikatnym smaku.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Grappa Le Giare Gewurztraminer 0,7l

Wytłoczyny użyte do produkcji Le Giare pochodzą z najlepszych winogron - klasycznych Trentino, uprawianych na glebach o optymalnych warunkach klimatycznych dla upraw winogron. Destylacji odbywa się tradycyjny sposób przy wykorzystaniu metody pary wodnej. Następnie grappa dojrzewa przez 36 miesięcy w specjalnych (małych) dębowych beczkach, dzięki czemu zawdzięcza swój imponujący bukiet aromatyczny, oraz harmonijny i niezwykle trwały smak.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Grappa Marzadro La Trentina Barrique 0,7l

Grappa La Trentina uzyskiwana jest z wytłoczyn winogron szczepu Moscato i Chardonnay. Charakterystyczny zapach stanowi idealne wprowadzenie do bardziej intensywnego, bogatego smaku, o przyjemnym, długim finiszu.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Grappa Marzadro Le Diciotto Lune Stravecchia 0,7l

Le Diciotto Lune Stravecchia to wysokiej jakości grappa będąca swoistym dziedzictwem destylarni Marzadro, symbolem sztuki i kultury.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Grappa to włoska odmiana okowity destylowanej z wytłoków winogron. Wykorzystywane surowce to skórki, pestki i odciśnięty z soku miąższ, będące odpadami z produkcji wina, zatem można powiedzieć, że jest to napój utrzymany w duchu less waste. Wytłoki poddaje się fermentacji, w ramach której drożdże metabolizują owocowe cukry proste w etanol. Aby osiągnąć pożądane, dużo wyższe stężenie alkoholu, sfermentowaną masę poddaje się destylacji z dodatkiem wody lub z wykorzystaniem pary wodnej, gdyż jest tak gęsta i zwarta, że ogrzewanie jej w celu odparowania etanolu mogłoby doprowadzić do przypalenia surowca. Powstały w wyniku tego procesu wysokoprocentowy trunek można rozcieńczyć wodą do poziomu zawartości alkoholu nie niższej, niż 37,5% objętości, a także leżakować wedle uznania producenta. Grappa najczęściej podawana jest jako digestivo, a więc po posiłku na poprawę trawienia, jednak Włosi czasem dodają jej niewielką ilość do kawy lub do pustej już filiżanki, pełnej osadu pozostałego po właśnie wypitym espresso.
