

Producent
-
1528 Cocoa (1)
-
Aber Falls (3)
-
Albert Michler Distillery (1)
-
Altvater Gessler (1)
-
Amuerte (1)
-
BBC Wine & Spirits (1)
-
Beam Suntory (2)
-
Blackwoods (1)
-
Bloom London Dry Gin (1)
-
Bodegas Williams & Humbert (3)
-
Bols (1)
-
Bombay Sapphire (6)
-
Bottega (1)
-
Buss Nº509 (6)
-
Charles Tanqueray & Co. (7)
-
Chopin Vodka (1)
-
Citadelle (4)
-
Cooymans International (1)
-
Copperhead NV (2)
-
Diageo (2)
-
Dictador (1)
-
Edinburgh Gin (5)
-
Elephant Gin (2)
-
Fallen Angel (1)
-
Fords Gin (1)
-
Four Pillars (3)
-
G'Vine (2)
-
Gabriel Boudier (1)
-
Gin Mare (3)
-
GinRaw (1)
-
Gordon's (6)
-
Greenalls (2)
-
Gruppo Campari (1)
-
Hanami (1)
-
Hendrick's (7)
-
Ian Macleod Distillers (1)
-
Industria Licorera Quetzalteca (1)
-
INNY (20)
-
James Burrough Ltd. (5)
-
Jodhpur (1)
-
Jonston Distillery (2)
-
Kaikyo Distillery (1)
-
Ketel One Vodka (4)
-
Koval Inc. (3)
-
Lubuski Gin (2)
-
Luxardo (1)
-
Malfy (4)
-
Mars Whisky (1)
-
Marzadro (1)
-
Milk & Honey Distillery (2)
-
Mom Gin (1)
-
Monkey 47 (1)
-
Opihr (6)
-
Polugar (1)
-
Sadler's (1)
-
Seagram's (4)
-
Sierra Madre (1)
-
Skagerrak (1)
-
Stock Spirits (2)
-
Suntory (1)
-
Sylvius Gin (1)
-
The Botanist (1)
-
The Finsbury Distillery (3)
-
The Kyoto Distillery (1)
-
THE LANGLEY’S ENGLAND (4)
-
Toorank Distilleries (1)
-
Tranquebar (2)
-
Ukiyo Spirits (1)
-
Whitley Neill (3)
-
Williams & Humbert (2)
-
Windspiel (1)
-
Xellent (1)
Cena
-
od
do
Gin Jonston Polish Dry 0,7l 40%

Pierwszy polski kraftowy gin typu dry, o bogatym aromacie, z dodatkiem tymianku i cytryny, przechodzący proces infuzji parowej, która akcentuje cytrusowe nuty trunku. Dzięki rzemieślniczej metodzie destylacji oraz składnikom takim jak jałowiec, nasiona kolendry, korzeń i ziarna dzięgla, cynamon kasja, pieprz kubeba, migdały, kardamon, gałka muszkatołowa, skórka cytryny oraz anyż, gin wyróżnia się cytrusowo- ziołowym profilem.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Polish Gin Mrs Jonston Hibiscus Infused 0,7l 40%

Polski gin o bogatym ziołowym aromacie, z dodatkiem hibiskusa, poddawany infuzji parowej, która akcentuje cytrusowe nuty trunku. Dzięki rzemieślniczej metodzie destylacji oraz składnikom takim jak m.in. jałowiec, kolendra, dzięgiel, lukrecja, kafir, kasja czy skórka pomarańczy, gin wyróżnia się owocowym profilem, który znakomicie sprawdzi się w letnich koktajlach.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Gin to napój spirytusowy, aromatyzowanym jagodami jałowca. Istnieje kilka sposobów uzyskania charakterystycznego smaku - producenci wybierają między destylacją mieszanki neutralnego alkoholu z dodatkami botanicznymi, macerowaniem składników botanicznych w spirytusie bądź mieszaniem destylatu ze składników botanicznych ze spirytusem. Początkowo regionem słynącym z jego produkcji były ówczesne Niderlandy i Flandria (dzisiejsze tereny Holandii i Belgii), jednak w wyniku angielsko-francuskich konfliktów w XVIII wieku gin niemal całkowicie zastąpił bardzo popularny wcześniej koniak i brandy zarówno na terenie Wielkiej Brytanii, jak i w brytyjskich koloniach. To dlatego dziś utożsamiany jest z anglosaskim kręgiem kulturowym. Ponieważ zawiera liczne wyciągi roślinne, często stosowano go jako lekarstwo: dzisiejszy gin z tonikiem serwowano na przykład chorym na malarię, gdyż drink ten zawierał jedyny znany łagodzący jej objawy składnik - chininę, której nieznośnie gorzki smak ustępował charakterystycznej, jałowcowej goryczy samego alkoholu. Najpopularniejsze odmiany to London Gin, powstający wyłącznie w wyniku destylacji mieszanki alkoholu i jagód jałowca oraz Dry Gin, który charakteryzuje szczególnie niska zawartość cukru, jednak trwający renesans tego napoju spowodował, że producenci prześcigają się we wprowadzaniu nowych wersji kolorystycznych i smakowych.
