

Producent
-
Alvaro Domecq (2)
-
Ararat (11)
-
Asbach Uralt (6)
-
Bodegas J. Ferris M. (4)
-
Bodegas Rey Fernando de Castilla (1)
-
Bodegas Torres (4)
-
Chantré (1)
-
Courierre (1)
-
Cruz Del Camino (1)
-
Dębowa Polska (1)
-
G. E. Massenez (1)
-
GONZÁLEZ BYASS (1)
-
INNY (13)
-
Koya (2)
-
LEPANTO (1)
-
Mascaro (1)
-
Metaxa (11)
-
Osborne (7)
-
Pisco Capel (3)
-
Pliska Brandy (6)
-
St-Remy (2)
-
Stock Spirits (5)
-
Tessendier & Fils (1)
-
Vecchia Romagna (2)
-
Villa Zarri (4)
Cena
-
od
do
Brandy La Foret VSOP 0,7l

Popularna brandy z okolic Bordeaux, destylowana ze szczepu ugni blanc przez rodzinną firmę o przeszło 150-letniej historii. Intensywnie bursztynowa, pachnąca dojrzałymi aromatami późnej wiosny i młodego lata, starzona przez okres 4-8 lat w małych, dębowych beczkach.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy Poire Williams G. E. Massenez z gruszką 0,7l

Klarowna brandy gruszkowa, w której zatopiony jest dorodny, soczysty owoc gruszy Williams. Destylarnia G. E. massenez powstała w 1870 r we francuskiej Alzacji, pozostaje po dziś dzień rodzinną firmą, która tradycyjnymi sposobami wytwarza znakomitej jakości likiery i brandy.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Brandy St-Remy VSOP 40% 0,7l

Cecile Roudaut, Master Blenderka firmy St-Remy uważa, że ich brandy VSOP jest doskonałym filarem całej marki. Uosabia ono kultowy oraz historyczny smak, który dzięki wiernemu odwzorowaniu tradycyjnych receptur, oddaje wrażenia sprzed lat.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy St-Remy XO 40% 0,7l w kartoniku

Wielokrotnie nagradzane na całym świecie brandy i zarazem bogaty oraz niezwykle złożony trunek.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy jest dużą rodziną alkoholi produkowanych w różnych regionach świata na bazie destylatów winnych. W zależności od regionu metody jej produkcji mogą się różnić, jednak Unia Europejska gwarantuje, że pod nazwą tą kryje się zawsze trunek o minimalnej zawartości alkoholu w wysokości 36% objętości, którego smak wynika z rodzaju wykorzystanego surowca, zastosowanych metod destylacji i obowiązkowego starzenia w drewnianych beczkach. Jej międzynarodowa nazwa pochodzi od pierwotnej, średniowiecznej metody destylacji wina w prostym alembiku, pod którym dosłownie płonął ogień (od holenderskiego branndewijn, czyli dosłownie podpalone wino), a spolszczone określenie, dziś niemal zapomniane, jednak niegdyś bardzo popularne, to wypalanka. Jej szczególnie rozpoznawalne przykłady to chociażby hiszpańska brandy de Jerez, dojrzewająca w systemie Solera, brandy armeńska, a także produkowana w Grecji na bazie wina doprawionego ziołami Metaxa czy niemiecka Weinbrand.
