

Producent
-
Alvaro Domecq (2)
-
Ararat (12)
-
Asbach Uralt (7)
-
Bodegas J. Ferris M. (5)
-
Bodegas Rey Fernando de Castilla (1)
-
Bodegas Torres (4)
-
Chantré (1)
-
Dębowa Polska (1)
-
GONZÁLEZ BYASS (1)
-
INNY (11)
-
Koya (2)
-
LEPANTO (1)
-
Metaxa (8)
-
Osborne (5)
-
Pisco Capel (3)
-
Pliska Brandy (2)
-
St-Remy (2)
-
Stock Spirits (4)
-
Teichenné (1)
-
Tessendier & Fils (1)
-
Vecchia Romagna (2)
-
Villa Zarri (4)
Cena
-
od
do
Brandy Torres 15 YO 40% 0,7l

Pyszna, hiszpańska brandy, która powstaje w wyniku dwukrotnej destylacji sposobem Charentais.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy Torres 20 Hors d'Age Superior 0,7l

Prestiżowa i wielokrotnie nagradzana brandy katalońskiej firmy, której wyroby powszechnie uchodzą za wzorzec dobrej, iberyjskiej brandy. Powstaje z dwóch odmian winogron: popularnej ugni blanc i typowo lokalnej parellada. W nosie głębokie, rozgrzewające nuty dojrzałego alkoholu, a także niuanse suszonych owoców i orzechów. W tle akcenty korzenne, pochodzące ze starzenia trunku w dębie: wanilia, cynamon, gałka muszkatołowa. Odczucie w ustach pełne jedwabistej miękkości; brandy jest okrągła, szlachetna, świetnie wyważona. Pozostawia długi, trwały finisz.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy Torres Jaime I. 0,7l tuba

Torres Jaime I zdobyła Złoty Medal 2015 w Międzynarodowym Konkursie Wine & Spirits.
Ta brandy jest produkowana w Penedès, w Hiszpanii.
Jest wieloelementowa, zdecydowana i bardzo silna w smaku. Mieni się ciemnym, wyraźnym kolorem miedzi ze złotym szklanym refleksem. W aromacie może zidentyfikować przyprawy: wanilię, cynamon i gałkę muszkatołową, w tle powietrze odnawia się z zapachem marcepanu, marmolady i czekolady.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy Torres Spiced 35% 0,7l

Trunek dojrzewa w starannie wybieranych, dębowych beczkach, czego efektem jest wyrafinowany destylat, charakteryzujący się idealną harmonią pomiędzy naturalną esencją aromatycznego cynamonu, a słodką obecnością cukru trzcinowego.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy jest dużą rodziną alkoholi produkowanych w różnych regionach świata na bazie destylatów winnych. W zależności od regionu metody jej produkcji mogą się różnić, jednak Unia Europejska gwarantuje, że pod nazwą tą kryje się zawsze trunek o minimalnej zawartości alkoholu w wysokości 36% objętości, którego smak wynika z rodzaju wykorzystanego surowca, zastosowanych metod destylacji i obowiązkowego starzenia w drewnianych beczkach. Jej międzynarodowa nazwa pochodzi od pierwotnej, średniowiecznej metody destylacji wina w prostym alembiku, pod którym dosłownie płonął ogień (od holenderskiego branndewijn, czyli dosłownie podpalone wino), a spolszczone określenie, dziś niemal zapomniane, jednak niegdyś bardzo popularne, to wypalanka. Jej szczególnie rozpoznawalne przykłady to chociażby hiszpańska brandy de Jerez, dojrzewająca w systemie Solera, brandy armeńska, a także produkowana w Grecji na bazie wina doprawionego ziołami Metaxa czy niemiecka Weinbrand.
