

Producent
-
Alvaro Domecq (2)
-
Ararat (12)
-
Asbach Uralt (7)
-
Bodegas J. Ferris M. (5)
-
Bodegas Rey Fernando de Castilla (1)
-
Bodegas Torres (4)
-
Chantré (1)
-
Dębowa Polska (1)
-
GONZÁLEZ BYASS (1)
-
INNY (11)
-
Koya (2)
-
LEPANTO (1)
-
Metaxa (8)
-
Osborne (5)
-
Pisco Capel (3)
-
Pliska Brandy (2)
-
St-Remy (2)
-
Stock Spirits (4)
-
Teichenné (1)
-
Tessendier & Fils (1)
-
Vecchia Romagna (2)
-
Villa Zarri (4)
Cena
-
od
do
Brandy Asbach 12 YO 40% 0,7l

Niemiecka brandy leżakowana przez co najmniej 12 lat w dębowych beczkach, a następnie uszlachetniana procesem dojrzewania oraz rafinacji (który został utajniony przez markę Asbach).
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy Asbach 15 YO 40% 0,7l

Słynna na całym świecie, 15-letnia niemiecka brandy, która została rozsławiana przez żołnierzy powracających do domu po II wojnie światowej.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy Asbach 21 YO Extra Old 0,7l

Fenomenalna brandy skomponowana z destylatów liczących sobie od 21 do 40 lat. Potężny aromat i wyrazisty bukiet smakowy - dla znawców ekstrawaganckich alkoholi, którzy uwielbiają mocne doznania.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy Asbach 8 YO 0,75l

Niemiecka brandy produkowana z białego wina ze szczepu riesling. Składające się na nią co najmniej 8-letnie destylaty od 24 do 46 miesięcy leżakują w beczkach po francuskim winie.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy Asbach Uralt 36% 0,7l

Asbach jest jedną z najbardziej znanych i rozpoznawalnych niemieckich marek alkoholi.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy Asbach Uralt 36% 1l

Asbach jest jedną z najbardziej znanych i rozpoznawalnych niemieckich marek alkoholi.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy Asbach Uralt 3l

Asbach jest jedną z najbardziej znanych i rozpoznawalnych niemieckich marek alkoholi.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy jest dużą rodziną alkoholi produkowanych w różnych regionach świata na bazie destylatów winnych. W zależności od regionu metody jej produkcji mogą się różnić, jednak Unia Europejska gwarantuje, że pod nazwą tą kryje się zawsze trunek o minimalnej zawartości alkoholu w wysokości 36% objętości, którego smak wynika z rodzaju wykorzystanego surowca, zastosowanych metod destylacji i obowiązkowego starzenia w drewnianych beczkach. Jej międzynarodowa nazwa pochodzi od pierwotnej, średniowiecznej metody destylacji wina w prostym alembiku, pod którym dosłownie płonął ogień (od holenderskiego branndewijn, czyli dosłownie podpalone wino), a spolszczone określenie, dziś niemal zapomniane, jednak niegdyś bardzo popularne, to wypalanka. Jej szczególnie rozpoznawalne przykłady to chociażby hiszpańska brandy de Jerez, dojrzewająca w systemie Solera, brandy armeńska, a także produkowana w Grecji na bazie wina doprawionego ziołami Metaxa czy niemiecka Weinbrand.
