

Producent
-
Alvaro Domecq (2)
-
Ararat (12)
-
Asbach Uralt (7)
-
Bodegas J. Ferris M. (5)
-
Bodegas Rey Fernando de Castilla (1)
-
Bodegas Torres (4)
-
Chantré (1)
-
Dębowa Polska (1)
-
GONZÁLEZ BYASS (1)
-
INNY (11)
-
Koya (2)
-
LEPANTO (1)
-
Metaxa (8)
-
Osborne (5)
-
Pisco Capel (3)
-
Pliska Brandy (2)
-
St-Remy (2)
-
Stock Spirits (4)
-
Teichenné (1)
-
Tessendier & Fils (1)
-
Vecchia Romagna (2)
-
Villa Zarri (4)
Cena
-
od
do
Brandy Cardenal Mendoza Carta Real Solera Gran Reserva 0,7l

Kolejne wcielenie Brandy de Jerez, od Sancheza Romate, Carta Real starzona metodą Solera. Brandy głębokim, kasztanowo-brązowym kolorze, zapachu prażonych orzechów, wanilii i śliwek, soczystej strukturze, smaku toffi, kakao i sherry oraz długiej końcówce z posmakiem suszonych śliwek i przypraw.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy de Jerez Cardenal Mendoza de Lujo 40% 0,7l w skrzyni

Starzejąca się od ponad 15 lat w beczkach po Oloroso i Pedro Ximenez brandy, to trunek który spełni najbardziej wymagające oczekiwania.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy de Jerez Cardenal Mendoza Gran Reserva Sanchez Romate Anos 0,7l

Jeden z najlepszych hiszpańskich brandy de Jerez.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy de Jerez Cardenal Mendoza Solera Gran Reserva 0,7l + szklanka

Trunek dojrzewa średnio 15 lat w dębowych beczkach. Posiada kolor ciemny, kasztanowy, błyszczący, ale przejrzysty. Wyróżnia go elegancki smak. Posiada aromat suszonych owoców, śliwki, wanilii i dębu. Idealna na chłodniejsze wieczory. Wersja w eleganckim kartoniku z ozdobną szklanką.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy Romate de Jerez Solera Reserva 36% 0,7l

Subtelna orzechowa brandy, charakteryzująca się złożonością smaków, w tym dającą się łatwo wyczuć kawową nutą oraz skórką wiśni.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Brandy jest dużą rodziną alkoholi produkowanych w różnych regionach świata na bazie destylatów winnych. W zależności od regionu metody jej produkcji mogą się różnić, jednak Unia Europejska gwarantuje, że pod nazwą tą kryje się zawsze trunek o minimalnej zawartości alkoholu w wysokości 36% objętości, którego smak wynika z rodzaju wykorzystanego surowca, zastosowanych metod destylacji i obowiązkowego starzenia w drewnianych beczkach. Jej międzynarodowa nazwa pochodzi od pierwotnej, średniowiecznej metody destylacji wina w prostym alembiku, pod którym dosłownie płonął ogień (od holenderskiego branndewijn, czyli dosłownie podpalone wino), a spolszczone określenie, dziś niemal zapomniane, jednak niegdyś bardzo popularne, to wypalanka. Jej szczególnie rozpoznawalne przykłady to chociażby hiszpańska brandy de Jerez, dojrzewająca w systemie Solera, brandy armeńska, a także produkowana w Grecji na bazie wina doprawionego ziołami Metaxa czy niemiecka Weinbrand.
