

Bourbon Wild Turkey 101 0,7l

Amerykańska whiskey typu bourbon destylowana w Kentucky, poddana ośmioletniemu dojrzewaniu w dębowej beczce.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Wild Turkey 81 Proof 40,5% 0,7l

Jedna z najbardziej kultowych butelek bourbonu na rynku - Wild Turkey 81 Proof to trunek dobrze znany za sprawą swojego słodkiego, pikantnego i zarazem dymnego profilu!
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Wild Turkey 81 Proof 40,5% 1l

Jedna z najbardziej kultowych butelek bourbonu na rynku - Wild Turkey 81 Proof to trunek dobrze znany za sprawą swojego słodkiego, pikantnego i zarazem dymnego profilu!
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Wild Turkey Longbranch 43% 0,7l

Wydanie od marki Wild Turkey, które powstało we współpracy ze znanym aktorem Matthew McConaughey, który dołączył do firmy jako dyrektor kreatywny w 2016 roku.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Wild Turkey Rare Breed 116,8 Proof 0,7l w tubie

Historia Rare Breed sięga 1991 roku, kiedy to został stworzony przez legendarnego mistrza destylarni - Jimmy’ego Russella, jako mieszanka trzech destylatów: 6, 8 i 12 letnich. Cechą charakterystyczną dla tego szlachetnego trunku jest unikalny sposób produkcji, mianowicie jest filtrowany w temperaturze pokojowej, a następnie rozlewany wprost do butelek - bez wcześniejszego rozcieńczania wodą.
Mimo wysokiej zawartości alkoholu burbon jest niezwykle delikatny w smaku. Wyczuwalne są nuty korzenne z delikatnym akcentem pszennego chleba. Całość dopełnia orzeźwiający aromat pomarańczy i świeżej mięty.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Likier Wild Turkey American Honey 0,7l

Delikatny amerykański bourbon, z charakterystycznym miodowym posmakiem. Bourbon powstaje na bazie łagodnego likieru, który w połączeniu z miodem daje niezapomnianą słodką ucztę.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon to rodzaj whiskey produkowanej wyłącznie na terenie Stanów Zjednoczonych. Głównym surowcem wykorzystywanym w jego wytwarzaniu jest kukurydza – zgodnie z aktem prawnym przyjętym w 1964 roku przez Kongres USA jej zawartość w poddawanym destylacji zacierze musi wynosić minimum 51% – jednak można uzupełnić ją o inne zboża, a najchętniej wybierane przez destylarnie dodatki to żyto, pszenica i słód jęczmienny. Choć w kategorii tej mieści się także popularna marka Jack Daniel’s, to dzięki nietypowej, zastrzeżonej jedynie dla jej produkcji metodzie filtracji z wykorzystaniem węgla drzewnego, przyjęło się nazywać ją nie bourbonem, a Tennessee Whiskey. W porównaniu z niedalekimi krewnymi tego typu alkoholu ze Szkocji czy Irlandii łatwa do wychwycenia różnica tkwi w wynikającym z obecności kukurydzy w zacierze zdecydowanie słodszym profilu smakowym.
