

Bourbon 1776 Pepper Rye Barrel 57,3% 0,7l

Mocna, żytnia, amerykańska whiskey, która wykorzystuje zacier zawierający ponad 90% żyta oraz leżakuje około 2 lat (bez oznaczenia wieku).
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon 1776 Pepper Rye Straight Rye Barrel 58,6% 0,7l

Amerykańska, niezwykle interesująca whiskey, która powstaje z zacieru w proporcji 95% żyta oraz 5% jęczmienia.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Maker's Mark 46 / 94 proof 47% 0,7l

Bourbon wyróżniający się jedną z bardziej charakterystycznych butelek w świecie alkoholi, z szyjką zanurzoną w czerwonym wosku.
Dostępność: dostępny
Bourbon Maker's Mark Whisky 45% 0,7l

Słynący z doskonałego balansu i wyważonego profilu Maker's Mark, produkowany jest z miękkiego, czerwonego ziarna pszenicy ozimej, zamiast zwyczajowego żyta. Dzięki recepturze z dodatkiem kukurydzy oraz jęczmienia jest wyjątkowo przyjemny i łatwy w degustacji. W lżejszym smaku wyczuwalne są nuty karmelu oraz wanilii, prowadzące do zaskakujących wrażeń premium.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Maker's Mark Whisky 45% 0,7l w zimowym swetrze

Charakterystyczna butelka z czerwonym lakiem została częściowo ukryta pod wełnianym, zimowym swetrem z logiem amerykańskiej marki. Ten kreatywny gest Maker's Mark sprawia, że bourbon jest idealnym świątecznym podarunkiem.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Bourbon/likier Maker's Mark Mint Julep 33% 1l

Wydanie, które jest dobrze znane jako tradycyjny trunek Kentucky Derby, odbywających się od 1938 roku.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Bourbon to rodzaj whiskey produkowanej wyłącznie na terenie Stanów Zjednoczonych. Głównym surowcem wykorzystywanym w jego wytwarzaniu jest kukurydza – zgodnie z aktem prawnym przyjętym w 1964 roku przez Kongres USA jej zawartość w poddawanym destylacji zacierze musi wynosić minimum 51% – jednak można uzupełnić ją o inne zboża, a najchętniej wybierane przez destylarnie dodatki to żyto, pszenica i słód jęczmienny. Choć w kategorii tej mieści się także popularna marka Jack Daniel’s, to dzięki nietypowej, zastrzeżonej jedynie dla jej produkcji metodzie filtracji z wykorzystaniem węgla drzewnego, przyjęło się nazywać ją nie bourbonem, a Tennessee Whiskey. W porównaniu z niedalekimi krewnymi tego typu alkoholu ze Szkocji czy Irlandii łatwa do wychwycenia różnica tkwi w wynikającym z obecności kukurydzy w zacierze zdecydowanie słodszym profilu smakowym.
