Tequila Anejo leżakuje od 2 do 3 lat w dębowych beczkach, których drewno nadaje trunkowi charakterystyczną barwę (od żółtej do brunatnej). Rodzaj beczki ma istotny wpływ na aromat i kolor, a przede wszystkim na finisz. Dzięki procesowi leżakowania tequila zyskuje delikatniejszy, bardziej złożony i przyjemniejszy dla podniebienia smak.
Tequila Volcan de mi Tierra Anejo Cristalino 0,7l
Meksykańska tequila anejo z agawy uprawianej na wulkanicznych glebach w rejonie Jalisco. Jest połączeniem tequili anejo i extra anejo- zabieg ten służy stworzeniu trunku krystalicznego, bezbarwnego ale niepozbawionego kompleksowego charakteru, odzwierciedlającego surową naturę agawy.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Tequila Jose Cuervo Reserva De La Familia 38% 0,7l
Tequila premium, która jest pierwszą na świecie tequilą extra anejo. To trunek, który powstaje z selektywnie i ręcznie wybieranych komponentów, z prywatnej kolekcji rodziny Cuervo. Używana do niej wyłącznie niebieska agawa zbierana jest w szczytowym okresie dojrzałości rośliny - w przedziale od siedmiu do dwunastu lat od momentu rozpoczęcia uprawy.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę