Tequila Anejo leżakuje od 2 do 3 lat w dębowych beczkach, których drewno nadaje trunkowi charakterystyczną barwę (od żółtej do brunatnej). Rodzaj beczki ma istotny wpływ na aromat i kolor, a przede wszystkim na finisz. Dzięki procesowi leżakowania tequila zyskuje delikatniejszy, bardziej złożony i przyjemniejszy dla podniebienia smak.
Tequila Sierra Antiguo Anejo 40% 0,7l
To trunek, który leżakuje przez okres minimum 2 lat w niewielkich dębowych beczkach do momentu, kiedy jego smak dojrzeje do wymaganej przez markę Sierra normy.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Tequila Sierra Milenario Extra-Anejo 41,5% 0,7l
Luksusowe wydanie tequili od marki Sierra Milenario, której nazwę tłumaczy się jako nowy początek - wejście w kolejne milenium z całym bagażem bogatych doświadczeń oraz umiejętności.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Tequila Padre Azul Anejo 3l
3-litrowa butelka pysznej tequili na specjalne okazje! Oferowana z zamknięciem ozdobionym imponującą czaszką oraz ochronnym etui okalającym szkło. Butelki Padre Azul są ręcznie wykonane. Motyw wiązania na obwolucie butelki zapewnia szczególnie "rockowy" image tequili Azul.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Tequila Kah Anejo 0,7l
Niezwykle oryginalna butelka w kształcie czaszki z biało-czarnymi motywami nawiązuje do praktyki Nikaraguańczyków, którzy świętując dzień zmarłych nie tylko dekorują groby i karmią cukrowe czaszki, ale również bardzo często śpią w grobach swoich zmarłych, co ma na celu wzmocnienie więzi emocjonalnej między żyjącymi a ich zmarłymi krewnymi.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Tequila Padre Azul Anejo 0,7l
Wyjatkowy, oryginalny trunek produkowany w 100% z błękitnej agawy.
Padre Azula Añejo, dojrzała tequila, jest przechowywana w dębowych beczkach przez okres co najmniej osiemnastu miesięcy. Głęboka i pełna, o złotej barwie i gładkim smaku. Przeważają akcenty wanilii, cynamonu i suszonych owoców.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Tequila Sierra Milenario Anejo 41,5% 0,7l
Swój złocisty kolor tequila zawdzięcza dwukrotnemu procesowi destylacji oraz dojrzewaniu w beczkach do 18 miesięcy. Wyrabiana jest wyłącznie z agawy z plantacji w Los Altos pod czujnym okiem mistrza gorzelniczego Rodolfa González-Gonzáleza.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę